Societat

LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

La tendència que el fast food o menjar ràpid no està renyit amb l’alta cuina i un producte de primera qualitat creix en estrelles Michelin a La Santa. A les dues dels manxecs Juan Sahuquillo i Javier Sanz, que repeteixen i amplien l’oferta informal de la parada de Cañitas Maite –amb les aclamades i premiades croquetes de pernil ibèric– amb un restaurant al privé de Les Palmeres, s’hi ha sumat Jordi Roca, d’El Celler de Can Roca, que hi ha traslladat els conceptes Rocambolesc de gelateria i bikineria ideats i regentats conjuntament amb la seva dona, Alejandra Rivas. Roca va reivindicar “gaudir” i “deixar una mica de banda allò que no es pot menjar sucre i hem de fer dieta”, de tant en tant.

Els tres xefs van compartir protagonisme en la inauguració de la vuitena temporada del recinte de Santa Cristina d’Aro, divendres al vespre, amb una entrada que va superar les 2.200 persones. Però en les incorporacions gastronòmiques també hi ha un altre cuiner català que volgudament ha defugit l’aspiració –i “pressió”– de ser estrellat i es va fer nòmada, el bagenc Joseba Cruz, amb Le Clandestin, que conviurà amb La Forêt i una furgoteca en què confia en tapes que combinen tradició i innovació, com ara els fingers de fricandó. I, per a les postres, la tria del recentment considerat millor xocolater del món, Lluc Crusellas, que hi ofereix set propostes diferents, amb xocolata i sense, “acabades al moment davant el client”. El pastisser recordava que feia tot just cinc anys que havia visitat La Santa com a usuari, abans que el seu prestigi es disparés, i ja se li havia passat pel cap la idea de ser un dels restauradors que animaven la festa.

El promotor de l’espai, Julio Rico, es mostrava satisfet que el projecte de La Santa creixi i continuï evolucionant cap a l’experiència familiar i de tarda vespre que s’allarga fins passada la mitjanit, però allunyat de la nit desenfrenada de dècades enrere a Platja d’Aro. Rico va agrair el suport del municipi, representat per l’alcalde, Josep Xifre, que va destacar que l’esdeveniment els ha “posat al mapa català i internacional”, i també al Consell Comarcal, representat per la presidenta, Glòria Marull, i la consellera Agnès Gasull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia