Societat

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

A Catalunya, el 25% de l’oferta permet la possibilitat de cursar dos graus alhora. Les universitats tenen autonomia per oferir itineraris específics que incloguin més d’una titulació, cosa que permet compaginar la formació en un temps més reduït que si es cursessin per separat.

Per al curs 2024/2025, la Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions de grau, ara ja en té 17. Aquesta xifra creix any rere any, perquè la UdG treballa per oferir aquest tipus de formació que cada vegada és més sol·licitat. Alguns graus es poden cursar dins la mateixa facultat o escola, i d’altres s’imparteixen en centres diferents, fins i tot pot ser que no es facin dins el mateix campus. Aquesta és l’oferta per al curs vinent:

Administració i direcció d’empreses / dret

Biologia / biotecnologia

Biologia / ciències ambientals

Ciències de l’activitat física i de l’esport / fisioteràpia

Dret / ciències polítiques i de l’administració

Dret / criminologia

Economia / administració i direcció d’empreses

Economia / filosofia

Enginyeria electrònica industrial i automàtica / enginyeria elèctrica

Enginyeria en tecnologies industrials / administració i direcció d’empreses

Història / història de l’art

Mestre/a d’educació infantil / mestre/a d’educació primària

Publicitat i relacions públiques / turisme

Turisme / geografia, territori i medi ambient

Turisme / màrqueting

Filologia catalana / filologia hispànica

Global studies / turisme

D’altra banda, cal tenir en compte els requeriments intrínsecs a una formació d’aquest tipus: hi ha una major exigència, pel fet que requereix més dedicació i esforç, amb més càrrega lectiva. Aquesta capacitat d’esforç val a dir que també és reconeguda pels reclutadors a l’hora d’accedir al mercat laboral.

En conjunt, cursar una doble titulació de grau universitari pot oferir una sèrie d’avantatges competitius que potencien tant el desenvolupament personal com professional dels estudiants, preparant-los millor per als reptes del món laboral actual.

Doble titulació de grau universitari

Fer una doble titulació de grau universitari pot oferir diversos avantatges, tant acadèmics com professionals:

Els estudiants adquireixen coneixements i competències en dues disciplines diferents, la qual cosa els proporciona una formació més completa i interdisciplinària.

Hi ha persones que tenen dubtes entre graus i aquesta formació els permet no haver de triar una única àrea de coneixement.

Tenir dues titulacions pot millorar significativament les perspectives laborals, ja que els graduats tenen una preparació més àmplia i diversificada, fent-los més atractius per a les empreses que busquen perfils versàtils i multidisciplinaris.

Cursar dues titulacions implica desenvolupar habilitats com la gestió del temps, la capacitat d’organització i la resolució de problemes, aspectes que són molt valorats en qualsevol àmbit professional.

Amb dos títols, els graduats tenen més opcions a l’hora de triar programes de màster o doctorat, ja que compleixen els requisits d’admissió en diverses àrees de coneixement.

En un mercat laboral cada vegada més globalitzat i complex, tenir una formació en dues disciplines pot ajudar a comprendre millor les dinàmiques del sector i adaptar-se més fàcilment a canvis i noves exigències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.