Societat

Irlanda

El govern irlandès prohibirà els gossos de la raça American Bully XL

A partir d’octubre serà il·legal criar, importar o vendre aquests animals i a partir de febrer caldrà una llicència per mantenir els ja existents

El Regne Unit ja va adoptar una mesura similar a principis d’any

El govern d’Irlanda ha anunciat aquest divendres la prohibició dels gossos American Bully XL, després de constatar un augment dels atacs protagonitzats per animals d’aquesta raça, un d’ells mortal.

La ministra de Desenvolupament Rural i Comunitari, Heather Humphreys, ha explicat que la mesura s’implementarà en dues fases. A partir de l’1 d’octubre ja no es podran adquirir o adoptar gossos d’aquesta raça. La seva cria, venda, importació, reallotjament, intercanvi, regal o abandonament seran il·legals.

Entre l’octubre de 2024 i el febrer de 2025 s’obrirà un període per obtenir un “certificat d’exempció” perquè els actuals propietaris d’aquests cans XL puguin mantenir les mascotes ja existents. Per obtenir aquestes exempcions, els propietaris hauran d’acreditar que l’animal té una llicència específica, té microxip i està esterilitzat. A partir de l’1 de febrer de l’any que ve, qualsevol American Bully XL que no compleixi amb les noves regulacions serà confiscat i sacrificat.

Humphreys ha justificat la mesura per garantir la “seguretat pública” i ha recordat els recents casos d’atacs per part de gossos d’aquesta raça, com el que recentment va provocar la mort d’una jove de 23 anys el mes passat a Limerick. “Molta gent no estarà d’acord amb aquesta decisió. Jo mateixa tinc gossos i sé que la gent els estima. Però hem de ser conscients que la vida de cap gos val més que la vida humana”, va argumentat. En aquest sentit, ha alertat que “si no actuem ara el nombre d’aquests gossos al país creixerà i la meva por és que aquests atacs siguin més freqüents”.

A més, ha assenyalat que Dublín adopta la normativa en sintonia amb Irlanda del Nord i el Regne Unit, que ja han introduït mesures similars per restringir aquesta raça canina, una barreja de pitbull i bulldog americans. Els American Bully XL ja figuraven en la llista de “races restringides”, al costat d’una desena més de races, però fins ara no pesava cap prohibiió sobre la seva tinença.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Mor ofegat un turista francès a Castelldefels

Castelldefels
turisme

Tiana entra a l’EuroVelo, les rutes de llarga distància en bicicleta per Europa

Tiana
SOCIETAT

Més de 300 participants neden en la 80a Travessia del Port de Blanes

BLANES
Urbanisme

Llum verd a l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona

Badalona
successos

Cinc ferits, un de gravetat, en un xoc de tres vehicles a la C-55

Esparreguera
LLANÇÀ

La tortuga babaua amplia la zona de nidificació pel canvi climàtic

LLANÇÀ

Més corda per al Museu de la Joguina de Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols
Elvan Böke
Investigadora biomèdica del CRG premiada per la Fundació Banc Sabadell

“Barcelona és bona atraient talent, però no pas retenint-lo”

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ

El ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2024

TORROELLA DE MONTGRÍ