Societat

cultura

Mor Xavier Bacardit, vicepresident de la colla dels Minyons de Terrassa

Era una persona molt estimada dins el món casteller que també va ser vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

L’actual vicepresident dels Minyons de Terrassa, Xavier Bacardit Segués, va morir dijous a l’edat de 63 anys, segons va comunicar la mateixa colla: “Estem desolats, era una persona molt implicada en la colla.”

Conegut pels amics amb el sobrenom de Baca, la seva figura va fer-se molt popular i estimada tant a la seva ciutat, Terrassa, com a la resta del món casteller. Va unir-se als Minyons als anys noranta i des d’aleshores no va deixar mai l’entitat. El seu amic i company de colla, Jesús Rodríguez, ens ha explicat que era una persona molt carismàtica, entranyable i que tenia molt bona relació amb tothom. Actualment exercia de vicepresident de la colla, un càrrec que ja va tenir el 2017, que el 2019 va repetir i que des d’aleshores ja no va deixar. Durant aquest període va proposar i va liderar ell mateix diversos projectes, com el conte infantil La família Timbals i els Minyons de Terrassa, escrit per Núria Riera i amb il·lustracions de Mercè Ortí, un llibre que commemorava el 40è aniversari de la colla. Però, per sobre de tot, el gran llegat que Bacardit deixa a Terrassa i a Minyons és la rehabilitació de la nova seu d’assaig. La nau de Cal Reig. Un local de grans dimensions que l’entitat té previst inaugurar a principis de la tardor. A més, aquest nou espai serà obert també a la ciutat per tal que s’hi puguin celebrar actes de tota mena. Rodríguez ens explica que si aquest projecte ha estat possible és gràcies a Bacardit, que des que va entrar a la junta no va parar de treballar-hi. L’any passat Bacardit va ser també vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Fora del món casteller, era un gran aficionat a les motos i a la música Jazz. Als anys vuitanta va ser membre de la Nova Jazz Cava i va col·laborar amb l’organització de les primeres edicions del festival de Jazz de Terrassa, del qual actualment ja se n’han fet 43. Pel que fa a la seva professió, era aparellador i treballava coordinant tècnicament els projectes d’una constructora.

Aquest diumenge, a 2/4 de 8 del vespre, se li farà una cerimònia de comiat al nou local de la nau de Cal Reig de Terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia