Societat

Un grup polític format per immigrants critica l'obligatorietat del català a Lleida

La formació política Lleida Treballadora, que es va presentar a les últimes municipals amb una llista en la qual incorporava romanesos, marroquins i ghanesos, ha criticat la Carta de drets i deures que està redactant l'Ajuntament de Lleida per obligar als immigrants a conèixer el català.

El portaveu d'aquesta formació política, Omar Charah, ha assegurat que els documents d'aquest tipus "no tenen sentit perquè fan distincions entre ciutadans nascuts a Espanya i ciutadans nascuts en altres llocs". Segons la seva opinió, "elaborar una ordenança exclusiva per a immigrants suposa que a Lleida hi haurà ciutadans de primera i de segona, ja que les normes que afectaran uns no seran les mateixes que afecten altres".

La carta de drets i deures per a immigrants que l'Ajuntament de Lleida impulsa s'aprovarà durant l'any que ve i, encara que en principi està dirigida "a tots els ciutadans", el consistori admet que "principalment" es dirigeix als immigrants.

El document ha de servir, explica la regidora de Drets Civils, Rosa Ball, "perquè s'entengui que cada dret comporta un deure". Entre els punts que el text inclourà hi figura un relatiu a l'obligatorietat de conèixer el català.

Charah opina que, per assegurar la convivència entre comunitats, "és més convenient treballar per a una igualtat d'oportunitats real que invertir diners a redactar noves normatives per aplicar sobre la ciutadania".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.