Societat

L’icònic Ésser del Mil·lenni marxa temporalment a Àustria

La creació de la Fura dels Baus protagonitzarà el nou espectacle de la companyia a la ciutat de Linz

L’Ésser del Mil·lenni, l’escultura creada per la Fura dels Baus que ha esdevingut una icona de Gavà, es traslladarà de forma temporal a Àustria per participar en un espectacle de la companyia catalana. L’Ésser del Mil·lenni va ser una creació de la Fura dels Baus per amenitzar la festa que es va celebrar a Barcelona per rebre el nou mil·lenni. La figura és una estructura de ferro de 15 metres d’alçària, que representa una quimera entre la màquina i un organisme que confon i barreja les fronteres del gènere masculí i femení i les races i classes socials, segons la descripció dels seus creadors. La companyia la va cedir a Gavà, ciutat amb què manté vincles, tot i que conserva la propietat intel·lectual de l’escultura, i aquesta està instal·lada al parc gavanenc del mateix nom. Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament de Gavà cedeix l’Ésser del Mil·lenni. L’any 2013 la va deixar a l’Ajuntament de Barcelona per protagonitzar la Festa de Cap d’Any a la ciutat comtal.

En aquesta ocasió, l’Ésser del Mil·lenni serà protagonista de l’espectacle Pioneers 52Hz, que la Fura dels Baus representarà a la ciutat austríaca de Linz el 7 de setembre, en el festival Linzer Klangwolke. Es tracta d’un dels majors esdeveniments musicals multimèdia que se celebren cada any al parc del Danubi. El creador del muntatge és Carlus Padrissa i l’obra rendeix homenatge a totes les persones pioneres que hi ha hagut al llarg de la història per ajudar a millorar la humanitat. L’espectacle comptarà amb grans escenografies i un centenar de participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia