Societat

El port de Roses ja ha rebut 900 passatgers i quatre escales de creuers de la temporada 2024

El port de Roses ja ha rebut 900 passatgers i quatre escales de creuer en el que porta d’aquesta temporada 2024, que es va iniciar el mes d’abril. Enguany, el port preveu la visita de nou creuers amb uns 1.500 passatgers, que en comparació amb el 2023 suposa un increment d’escales (5), fet que suposa un augment de passatgers, amb 1.200 visitants més que la temporada anterior. La temporada al port es preveu finalitzar el 2 de novembre.

En total, aquest any visitaran el port rosinc sis línies de creuer. Entre elles, en destaca el retorn de l’escala inaugural de l’embarcació Seabourn Ovation. Avui el seu capità ha rebut la mètopa portuària amb motiu de la seva primera visita al port de Roses. En l’acte de lliurament hi ha assistit la directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno, la delegada del Govern a Girona, Anna Torrentà i el regidor de Turisme de Roses, Fèlix Llorens, entre altres autoritats.

El Seabourn Ovation porta a bord 570 passatgers, una bona part d’ells nord-americans, seguits pels britànics. A partir d’avui, aquests passatgers visitaran el municipi de Roses i coneixeran els seus principals atractius culturals, històrics i gastronòmics. També visitaran cellers de la DO Empordà on faran degustació de vins. A més, duran a terme activitats culturals a Girona i visitaran el jaciment arqueològic d’Empúries.

53.000 passatgers a la Costa Brava

La temporada de creuers d’aquest 2024 als ports de Roses i Palamós preveu l’escala de 61 creuers i l’arribada d’uns 53.000 passatgers. Traduït en percentatges, es preveu un increment de l’1,3% en passatgers i un augment del 15% en escales, respecte a la temporada 2023.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port d’escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros. A més, s’han afegit 6 euros per passatger, per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.

Els ports de Roses i Palamós reben creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. Aquesta temporada, el 50% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nord-americà i el 50% restant a l’europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia