Societat

Economia

Sánchez anuncia acord social per jubilacions parcial i activa

En la seva conferència de balanç del curs polític, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest matí un acord social amb sindicats i patronals per a la nova regulació de la jubilació. L’acord amb CCOO i UGT així com amb les patronals CEOE i CEPYME, que aquests agents estan ratificant en els òrgans interns, inclouen “millorar la compatibilitat de la pensió amb el treball, garantint el trànsit cap a una jubilació flexible i adaptada a cada persona”, ha explicat Sánchez, en defensa d’una mesura que busca flexibilitzar i fer progressiva la jubilació com passa en altres països, segons recull ACN.

S’eliminaria el requisit d’una carrera de cotització completa per a la jubilació activa i, en el cas de la jubilació parcial general, s’ampliaria de dos a tres anys la possibilitat d’avançar-la a partir dels 62 anys tot limitant la reducció de la jornada laboral. Per altra banda, l’acord preveu la pròrroga fins al 2029 de la regulació especial per a la jubilació parcial dels treballadors de la indústria manufacturera. Pel que fa a la regulació de la jubilació en professions perilloses i exposades a molts riscos, s’avança en l’establiment de coeficients reductors de l’edat per poder-se jubilar. Es contemplarien circumstàncies objectives com la incidència, persistència i duració de les baixes mèdiques així com les declaracions d’incapacitat permanent i defuncions.

En darrer terme, en la jubilació dels treballadors fixos discontinus es recupera el coeficient multiplicador d’1,5 que s’aplicava a l’hora de calcular el període de carència per accedir a les pensions de jubilació, incapacitat permanent, mort i supervivència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia