Societat

turisme

Hotels que se signifiquen per la cuina i l’art

Els hotels barcelonins Astoria, al carrer París; H10 Art Gallery, al carrer Enric Granados; El Palace, l’ex Ritz, a la Gran Via; el Majestic Hotel & Spa, al passeig de Gràcia, i l’ME, al carrer Casp, han rebut la distinció d’hotels culturals, una nova especialitat que, juntament amb la d’hotels gastronòmics, distingirà els hotels de la ciutat i entregarà el Gremi d’Hotels de Barcelona. S’afegeixen a la distinció d’hotels monument (aquells que aporten un valor afegit al patrimoni arquitectònic de la ciutat, entre els quals hi ha l’hotel Bagués, l’hotel España i Casa Fuster).

L’especialització d’hotel cultural reconeix la voluntat d’aquells establiments de prioritzar la difusió d’expressions artístiques culturals locals i/o d’alt interès cultural a les seves instal·lacions, fomentant, de manera recurrent al llarg de l’any i oberta a la ciutadania, una proposta i un programa cultural singular, de qualitat i dinàmic.

L’especialització d’hotel gastronòmic, per la seva banda, reconeix i visibilitza aquells establiments hotelers que, per la qualitat de la seva proposta, l’excepcionalitat dels seus espais, la integració de la gastronomia en la seva estratègia corporativa i la potenciació del producte de proximitat, ajuden clarament a dimensionar el prestigi i la imatge gastronòmica de la ciutat tant a escala local com internacional.

En aquesta categoria, els primers hotels a entrar-hi són l’Alexandra Barcelona Curio Collection by Hilton, Claris Hotel & Spa GL, hotel El Palace Barcelona, Kimpton Vividora, Monument Hotel Barcelona, Ohla Barcelona, Ohla Eixample i Hilton Diagonal Mar.

Aquesta nova iniciativa la va donar a conèixer aquest mes de juliol el Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) en un acte fet a l’hotel El Palace amb els màxims responsables del GHB, el president, Jordi Clos, i el director general, Manel Casals, així com el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, i el director de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Narcís Ferrer.

“Aquestes especialitzacions posen de manifest la inquietud del sector hoteler de Barcelona per potenciar i divulgar el nostre patrimoni cultural i gastronòmic arreu del món i tenir-ne cura”, va dir el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, que va assegurar: “Mitjançant la posada en relleu de la singularitat d’aquests establiments, incidim en la nostra voluntat d’assolir un visitant més qualitatiu amb interès per conèixer millor la nostra cultura i la nostra gastronomia.”

Les especialitzacions són també una oportunitat per acostar encara més els establiments hotelers als barcelonins, compartint la seva història, els seus espais i les seves propostes artístiques i culinàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acusats pel cas del parc Central de Tarragona del 1994 demanen el primer dia del judici que s’anul·li

TARRAGONA
societat

Acusacions de frau i d’estafa contra l’organització de la Copa Amèrica

Barcelona

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell

MONTCADA i REIXAC
Societat

Mor Joan Carles Grau, director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts

TERRASSA

La Sindicatura de Comptes alerta de dèficits en ciberseguertat a l’Ajuntament

MATARÓ

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ja compta amb la unitat d’hemodiàlisi per a 40 pacients

VILAFRANCA DEL PENEDÈS