Societat

SOCIETAT

Moaré: la nova festa del tèxtil i l’audiovisual de Terrassa

Ho havia anunciat fa uns mesos el regidor de Turisme de Terrassa, Pep Forn, quan va fer balanç del nombre de visitants al municipi del 2023, i ara s’ha concretat: Terrassa tindrà una nova fira a la tardor i es dirà Moaré. El nou producte turístic, que representa “la intersecció en moda, audiovisuals i tot el que Terrassa té per oferir”, es farà entre el 4 i el 6 d’octubre i s’organitzaran diferents activitats que relacionen la innovació en cinema i imatge i so i les darreres tendències en el camp de la moda.

La presentació es va fer juntament amb representants de les empreses, entitats o associacions que programen activitats al nou Vapor de Prodis, precisament un dels sis escenaris on està previst que es desenvolupin diferents activitats. També hi van assistir la tinenta d’alcaldia de Projecció de la Ciutat, Ona Martínez, i el tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador.

Aquesta iniciativa està impulsada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament i té com a principal objectiu la promoció de la destinació turística. Inclourà una cinquantena de propostes, entre jornades de portes obertes, un festival de talent emergent, una Macroviciada 2.0 sobre videojocs, projeccions i oferta gastronòmica, entre altres activitats. A banda del Vapor, la resta d’activitats es faran a les naus de Cal Reig –nova seu dels Minyons– i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Mnactec), a la Masia Freixa, la zona del Vapor Albinyana, als carrers del centre i al parc de Vallparadís.

A la nova seu de la Fundació Prodis, al carrer del Bruc, hi haurà el primer cap de setmana d’octubre el SOC Mercat, amb marques de moda, dissenyadors, artesania, gastronomia, música en directe, exposicions, tallers i altres actes que es desenvoluparan. També s’hi faran projeccions audiovisuals i s’hi oferirà servei de restauració, a més d’un intercanvi de roba d’infants i joves que inclourà un espai lúdic de sensibilització per a infants.

A Cal Reig, s’hi farà el Festival Latent, per promoure el talent emergent en disseny i creativitat; la visita guiada La Ruta del Vapor, i projeccions audiovisuals, mentre que, al Mnactec, hi haurà la mostra Enginy Moaré, de projectes interdisciplinaris d’enginyeria i audiovisual.

La desfilada de moda i les activitats a l’entorn dels videojocs (Macroviciada) es combinaran amb les visites guiades a l’edifici modernista de la Masia Freixa, mentre que, al Vapor Albinyana, s’hi faran tallers d’estampació botànica i ecoprint, hi haurà el Showroom Torras-Vegbiker amb projeccions audiovisuals i visites a la cooperativa Teixidors, La FACT i la Factoria Social.

Als escenaris del centre i Vallparadís, destaquen les visites a la Sala Muncunill, la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa i la mostra Vestits de cinema del Museu Tèxtil, a més d’una Fira del Dibuix, una del Llibre i la Trobada Terrassa Glossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova condemna per al llibreter neonazi Pedro Varela

BARCELONA
salut

Els oncòlegs es queixen de desgast professional abans del congrés

Barcelona

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres
MEDI AMBIENT

Impulsen la reintroducció de l’ibis ermità al massís del Montgrí

Ordís

Recuperada la circulació a L3 del Metro després d'un despreniment

BARCELONA

Primera residència i centre de dia a Badalona de la Fundació Vallparadís

BADALONA / TERRASSA

Tortosa, Roquetes i Alfara de Carles s’alien per promoure el parc natural del Port

TORTOSA

Retiren de les platges residus i algues arrossegats pel Ter en l’última crescuda

TORROELLA DE MONTGRÍ

Un projecte europeu posa en valor el paisatge cultural de muntanya

RIPOLL