Societat

OLOT

Finalitzen els treballs de renovació i millora de les instal·lacions del Parc Nou

La reno­vació i millora de les ins­tal·laci­ons a l’entorn del Parc Nou ha fina­lit­zat després de dos mesos de tre­ball. L’actu­ació s’engloba en el Pla de Recu­pe­ració, Trans­for­mació i Resiliència, finançat pels fons Next Gene­ra­tion de la Unió Euro­pea, i ha permès res­tau­rar camins, el mobi­li­ari, la porta prin­ci­pal d’accés i actuar en l’arbrat la i vege­tació d’aquest espai històric i emblemàtic d’Olot.

En con­cret, el pro­jecte ha permès inci­dir i reno­var un seguit d’àmbits: des de res­tau­rar el pavi­ment dels camins, reno­var llu­minàries, ins­tal·lar un nou sis­tema de reg i, alhora, actuar en el mobi­li­ari i la vege­tació d’un dels acces­sos al Parc Nou. Per una banda, s’ha res­tau­rat el pavi­ment afec­tat per les arrels dels arbres que sobre­sor­tien, així com s’ha reno­vat el mobi­li­ari i les ins­tal·laci­ons del camí d’accés a la Torre Cas­tanys pro­vi­nent de l’Avin­guda Santa Coloma. D’aquesta manera, s’ha pogut actuar millo­rant l’ús públic d’un dels espais més emblemàtics de la ciu­tat; tant pel seu valor històric com biològic, pai­satgístic així com pel seu gran ús pel que fa a la ciu­ta­da­nia i, alhora, valor social.

Paral·lela­ment, també s’ha tor­nat a ins­tal·lar nova llu­minària als fanals del parc on s’han col·locat leds que gene­ren menys con­sum i reduint la con­ta­mi­nació lumínica. Pel que fa a les llu­minàries més anti­gues, s’ha vol­gut con­ser­var les exis­tents atès el seu alt valor històric i, per això, s’han repin­tat i ade­quat. També s’ha ins­tal·lat un sis­tema de reg de dego­teig, s’han col·locat 4 bancs nous i 5 noves pape­re­res al camí d’accés i s’ha res­tau­rat la porta d’accés així com part de la tanca peri­me­tral de la zona.

Pel que fa a la vege­tació, també s’hi ha actuat reti­rant arbusts morts (prin­ci­pal­ment boi­xos) i s’ha plan­tat nova vege­tació en subs­ti­tució. A més, també s’han col·locat marcs de pro­tecció del bosc –uns límits metàl·lics d’acer amb forats per al pas de les plan­tes enfi­la­dis­ses– que han permès deli­mi­tar la zona d’accés per a la ciu­ta­da­nia i pro­te­gir la zona bos­cosa.

En total, l’actu­ació ha supo­sat una inversió de 127.897 euros seguint la línia d’impul­sar la trans­for­mació de les des­ti­na­ci­ons turísti­ques cap a la sos­te­ni­bi­li­tat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.