Societat

Societat

Mala maror a la DO Terra Alta

El consell regulador de la Denominació d’Origen (DO) Terra Alta ha aprovat aquest divendres en una sessió extraordinària un pla de transparència que inclou la ratificació del seu president, Pere Bové. Paral·lelament, un grup de membres del consell, en desacord en com s’ha gestionat la renovació, ha anunciat que impugnarà la reunió i ha manifestat que vol que es convoqui un nou ple del consell per votar la continuïtat de Bové. Asseguren que tenen prou suports per forçar un relleu.

Per la seva banda, Bové ha afirmat que el nou pla de transparència ha de permetre recuperar la confiança dels cellers i viticultors en la DO.

El 2 d’agost, Bové va entomar forçat la petició de dimissió que li va traslladar el consell i va assegurar que deixaria el càrrec, que ocupa des de fa poc més d’un any. Bové va dir a l’agència ACN que estava “molt sorprès i molt trist”: “Em fan dimitir com a president de la DO Terra Alta sense motiu, sense raó, perquè no he fet res.”

La petició perquè plegui deriva de la publicació a El Món i Vadevi d’un informe intern de procediment acordat sobre la gestió econòmica de l’ens l’any 2022. El president de la DO nega tenir res a veure amb la filtració. Explica que no li va ser “gens fàcil” aconseguir aquest document intern.

“Tinc la consciència molt tranquil·la”, va insistir Bové, que també és president de la Cooperativa de Gandesa. Quan va disposar del document, fa un mes, en va informar tots els membres el consell i va proposar assumir les correccions que s’hi recomanen. Bové s’ha mostrat desconcertat perquè hagi sigut “en el moment que planteja millores i oferir transparència”, que se li demana la dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia