Societat

meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Demà, Mare de Déu d’agost, es preveuen més pluges, que poden ser localment intenses a la tarda

Protecció Civil manté activada aquest dimecres l’alerta del pla Inuncat davant les pluges que estan caient a diversos punts de Catalunya, que poden ser localment intenses a la costa i al prelitoral, i que poden ser localment intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya-Meteocat preveu per demà, festivitat de la Mare de Déu d’agost, que continuïn les nuvolades i les tempestes, que poden arribar a ser fortes especialment a la tarda. avant aquesta previsió de pluges, Protecció Civil recomana netejar desguassos de terrasses i baixants per evitar acumulacions d’aigua i, en cas de desplaçaments amb vehicle, optar per rutes que transcorrin per vies principals. Demanen especial atenció a la crescuda sobtada de rius i rieres

Les temperatures, per la seva banda, han experimentat ja una baixada generalitzada, especialment a la meitat oest de Catalunya.

Les tempestes sobre Catalunya, que han estat presents durant tot el dia, es van iniciar dimecres, especialment a les comarques de Girona, on una violenta i inesperada tempesta que es va desfermar cap a mitja tarda i va sembrar el caos a poblacions com el Port de la Selva i Llançà, on fins i tot va caure calamarsa.

La pluja va anar acompanyada de fortes ratxes de vent i va sorprendre centenars de persones a les platges i en vaixells d’esbarjo.

A Tarragona, l’ajuntament va activar així mateix en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per risc d’inundacions i a les comarques de Lleida la pluja va arribar acompanyada de calamarsa, amb afectació sobre els fruiters, a falta del balanç de les organitzacions agràries

Segons els Bombers, que han actualitzat aquesta tarda les dades del pla Inuncat, des de les deu de la nit d’ahir i fins a les cinc de la tard d’avui han atès 131 avisos: 83 a la regió de Girona, 18 a la regió metropolitana nord de Barcelona, 10 a Lleida, 10 a Catalunya centre, 6 a la Regio Emergències metropolitanes sud, tres a Tarragona i una a les Terres de l’Ebre.

La tempesta elèctrica també ha obligat a posar la bandera vermella a les platges del Maresme de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Mar .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia