Societat

nacional

Un miler de robatoris de cable de coure després del repunt del darrer any i mig

L’augment del preu de revenda i les nombroses obres a la xarxa ferroviària propicien l’augment

Des del 2010 i després de l’important repunt experimentat l’últim any i mig, coincidint amb l’augment del preu de revenda d’aquest material, la xarxa de tren catalana ha patit un miler de robatoris de cable de coure. Segons dades dels Mossos d’Esquadra sol·licitades per l’ACN, els casos s’han disparat des de l’any passat no només per la cotització del coure sinó per les nombroses obres que s’estan realitzant a la xarxa, ja que les zones on s’està treballant son més accessibles i son especialment llamineres per als lladres. El 2014 i el 2015, amb més de 200 sostraccions per any, encapçalen el rànquing de robatoris però en l’últim any i mig hi ha hagut un repunt important: des del 2016 fins al 2022 no es van superar mai la quarantena de robatoris, però el 2023 es van disparar fins a fregar els 100. Només en els primers cinc mesos d’aquest any, ja s’han registrat més de 50 sostraccions de coure.

Segons les dades dels Mossos recollides per l’ACN, el 96% dels delictes s’han produït a la xarxa d’Adif, i el 4%, a la de Ferrocarrils de la Generalitat. L’àrea metropolitana de Barcelona concentra la majoria de delictes, tot i que Lleida és el municipi on n’hi ha hagut més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia