Societat

Regne Unit

Un incendi crema a l’emblemàtic edifici Sommerset House de Londres

Més de cent bombers i una vintena de dotacions terrestres treballen per controlar el foc

El sinistre no ha provocat ferits entre el públic o els treballadors del centre d’art, que ha estat tancat

Més d’un centenar de bombers i una vintena de vehicles treballen aquest dissabte per controlar el foc que s’ha declarat a l’històric edifici Sommerset House de Londres. Les flames afecten una part del sostre del palau que allotja diversos museus, restaurants i cafès. Es desconeix, de moment, l’origen de l’incendi.

Els responsables del complex han confirmat que “tot el personal i el públic estan estalvis”. El cos de bombers ha explicat que els treballadors de la Sommerset Hose han pogut abandonar l’edifici amb seguretat abans de l’arribada dels Bombers.

El cos d’emergències ha mobilitzat fins a primera hora de la tarda 125 efectius i vint dotacions, entre les quals dues escales giratòries de 32 metres, segons ha informat la brigada en un comunicat.

L’edifici afectat, d’estil neoclàssic, està catalogat com de Grau 1 pel seu valor històric i nacional, al mateix nivell que el Palau de Buckingham, les Cases del parlament o el Pont de la Torre de Londres. Construït al segle XVIII al marge nord del Tàmesi sobre un palau del període Tudor, construït el 1547 per Edward Seymour, duc de Somerset. Enderrocada el 1775 i reconstruïda amb l’estil Georgià per l’arquitecte William Chambers, la Sommerset House va allotjar l’Oficina Naval i altres institucions governamentals, a més de societats científiques. La En l’actualitat acull les col·leccions d’art de l’Institut Courtauld i la Gilbert d’Arts Decoratives. Al seu catàleg hi figuren obres originals de Van Gogh, Cezanne o Monet, entre altres. També és la seu de la Reial Societat de Literatura del Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia