Societat

Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Investigadors de la URV i l’IRTA participen a la recerca basada en l’ús de les mares del vi per augmentar l’efecte antioxidant i antimicrobià

Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han aconseguit produir sucs de raïm i préssec amb residus del procés de vinificació, coneguts com les mares del vi que contenen compostos bioactius que tenen propietats antioxidants, i restes de polpa. La revista científica Foods han publicat l’estudi que forma part de la tesi de Virgina Pierto de l’IRTA i que mostra com s’ha aconseguit augmentar l’efecte antioxidant i antimicrobià de sucs de préssec i raïm. Les mares del vi s’han incorporat als sucs en concentracions de l’1,5% i el 2%, i per aquesta raó es poden considerar “més saludables”. Segons explica Miquel Mulero, investigador del Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, “els resultats ens fan pensar que aquest suc funcional podria tenir una vida útil més llarga i oferir beneficis per a la salut gràcies als seus compostos bioactius”. Els resultats van mostrar un augment significatiu del contingut de polifenols (un 75%), de l’activitat antioxidant d’aquests sucs (un 75%) i del contingut de sòlids solubles totals, en un 10%. A més, durant l’emmagatzematge en refrigeració, el suc funcional va mantenir estables propietats com el pH i l’acidesa. L’estudi ofereix, a més, una oportunitat als productors de fruita de pinyol per valoritzar aquests productes, incrementant el seu valor econòmic i contribuir a una major sostenibilitat en la producció agrícola i alimentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat
medi ambient

Banyoles proposa una ruta en bicicleta pels barris

Banyoles

Finalitzen les obres d’arranjament del local social de Montilivi

girona

Mor un boletaire de 82 a la Vall d’Hebron que havien rescatat d’un forat a Saldes

BARCELONA

La residència Riudeperes de Calldetenes es reformarà totalment el 2025

CALLDETENES
educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell