Societat

Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Investigadors de la URV i l’IRTA participen a la recerca basada en l’ús de les mares del vi per augmentar l’efecte antioxidant i antimicrobià

Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han aconseguit produir sucs de raïm i préssec amb residus del procés de vinificació, coneguts com les mares del vi que contenen compostos bioactius que tenen propietats antioxidants, i restes de polpa. La revista científica Foods han publicat l’estudi que forma part de la tesi de Virgina Pierto de l’IRTA i que mostra com s’ha aconseguit augmentar l’efecte antioxidant i antimicrobià de sucs de préssec i raïm. Les mares del vi s’han incorporat als sucs en concentracions de l’1,5% i el 2%, i per aquesta raó es poden considerar “més saludables”. Segons explica Miquel Mulero, investigador del Grup de Recerca en Nutrigenòmica del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, “els resultats ens fan pensar que aquest suc funcional podria tenir una vida útil més llarga i oferir beneficis per a la salut gràcies als seus compostos bioactius”. Els resultats van mostrar un augment significatiu del contingut de polifenols (un 75%), de l’activitat antioxidant d’aquests sucs (un 75%) i del contingut de sòlids solubles totals, en un 10%. A més, durant l’emmagatzematge en refrigeració, el suc funcional va mantenir estables propietats com el pH i l’acidesa. L’estudi ofereix, a més, una oportunitat als productors de fruita de pinyol per valoritzar aquests productes, incrementant el seu valor econòmic i contribuir a una major sostenibilitat en la producció agrícola i alimentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.