Societat

girona

Unes 500 persones, en la festa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

Unes 500 persones van participar ahir en la festa reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana de Girona. Diverses entitats veïnals rebutgen el projecte de l’Ajuntament de Girona de substituir aquest parc per un espai urbanitzable, on es preveu construir un edifici de set plantes. L’edificació d’aquest bloc residencial –que encabiria 347 habitatges– forma part del desenvolupament urbanístic del sector del futur campus de salut i el nou hospital Josep Trueta i és l’opció triada per l’Ajuntament per compensar les expropiacions dels titulars dels terrenys on s’implantarà.

La festa, organitzada per l’Assemblea d’Entitats en Defensa del Parc Jordi Vilamitjana, va tenir l’objectiu de visibilitzar la diversitat d’usos lúdics i esportius que tenen lloc en aquest espai. Per aquest motiu, hi van tenir lloc actuacions musicals, exhibicions de freestyle skate, BMX, rollers i scooters a les pistes delparc de patinatge. També hi va haver servei de bar amb recaptació a benefici de la mobilització, que va començar el 23 de juliol amb una protesta d’uns 200 veïns dels barris de Can Gibert del Pla i Santa Eugènia davant de l’ajuntament. Entre d’altres, mantenen que la desaparició del parc afecta una zona on hi ha dèficit d’espais d’oci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia