Societat

Veïns de Sants denuncien destrosses i robatoris d’alguns guarniments

Lamenten els comportaments “incívics” d’algunes persones en la primera nit de la festa major

Representants de la Federació de la Festa Major de Sants han denunciat aquest diumenge destrosses i robatoris als guarniments d’alguns carrers durant la primera nit de celebracions. El secretari del col·lectiu veïnal que organitza laesfestes del barri, Arturo Castro, ha explicat a l’ACN que han trobat destrosses i robatoris a primera hora del matí en diferents ubicacions com el carrer d’Alcolea de Dalt i el de Papin. El primer carrer està ambientat en el món màgic de Harry Potter, i els seus creadors han trobat a faltar algun ninot i han detectat alguna estructura trencada. Pel que fa al segon, que recorda el cineasta Fructuós Gelabert, s’ha malmès una estructura. Castro ha lamentat els comportaments “incívics” d’algunes persones i ha recordat que darrere de cada muntatge hi ha molta feina per part de veïns i veïnes.

“Sap greu perquè la gent que vingui després no ho veurà com estava al principi”, ha valorat Castro. També ha alertat que l’incivisme es pot repetir les pròximes nits. Per impedir-ho “seria posar-hi vigilància tota la nit, però ni la podem assumir ni és senzill de controlar”, ha admès. Segons el secretari de la federació, no es tracta d’un fet inèdit, sinó que altres anys ja s’havien trobat amb alguna situació similar. Això no ha alterat pas la dinàmica dels muntatges, ja que no s’han deixat de fer coses ni s’ha posat sobre la taula la possibilitat de muntar i desmuntar la decoració cada dia.

Precisament aquest matí, l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni, acompanyat de la regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, ha passejat per alguns dels 11 carrers que aquest any s’han guarnit per la Festa Major de Sants i altres espais de la festa. El secretari de la Federació ha apuntat que han pogut comentar els fets amb el batlle. “Encara que es reforcin les patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, és inevitable”, ha lamentat Castro.

Les festes de Sants van començar ahir amb el pregó del periodista de la Directa Jesús Rodríguez, i s’allargaran fins a l’1 de setembre. Durant aquests dies, hi ha programades més de 425 activitats. Entre els escenaris es mantenen el parc de l’Espanya Industrial, on demà es farà el lliurament de premis del concurs de carrers i el tradicional piromusical; l’Espai Castellers a la plaça de Can Climent amb música en directe; les Cotxeres de Sants i la plaça Bonet i Muixí. Durant les festes s’han programat 150 concerts i activitats musicals.

Pel que fa a les activitats esportives, hi ha convocades les curses ciclistes i es recupera la cursa atlètica el diumenge 1 de setembre, que recorrerà els carrers de Sants i de la Creu Coberta entre Olzinelles i Moianès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Posen a licitació el projecte de nous espigons a Sant Antoni i Es Monestrí

CALONGE I SANT ANTONI
seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

Barcelona

Moventis oferirà serveis gratuïts al Baix Empordà per la Setmana de la Mobilitat

SANT FELIU DE GUÍXOLS
infraestructures

Interrompuda la circulació de trens d’alta velocitat amb origen a Sants per una incidència a Can Tunis

Barcelona
turisme

Un 48% de ciutadans de Catalunya lamenta que hi ha “massa turistes”

barcelona

La nova fornada de científiques barcelonines que triomfa a Europa

Barcelona
TEIXIT ASSOCIATIU

Òmnium treballa encara per definir la nova junta al Gironès

GIRONA
turisme

195,1 euros, preu dels hotels de Barcelona

Barcelona
crònica

A punt el restaurant dels germans Torres al Balcó Olímpic

Barcelona