Societat

Dinou nois i noies van participar el juliol en la Brigada Jove

Navata ha estrenat aquest estiu una Brigada Jove amb la participació de nois i noies d’entre 14 i 17 anys. L’equip de joventut i educació del municipi va estudiar la possibilitat de poder ocupar els joves del municipi durant l’estiu per la falta d’oferta de lleure. Amb el suport de l’àrea de joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, on el projecte de Brigada Jove funciona des de fa més de deu anys, es va idear i planificar el casal per a Navata. Dinou joves van participar en aquesta activitat durant el mes de juliol. Van estar acompanyats per dues monitores i, amb l’ajut de l’agutzil del municipi, van portar a terme tota mena d’activitats.

La Brigada Jove iniciava cada jornada amb una reunió amb l’agutzil i l’alcaldessa de Navata, Bibiana Vallmajó, en la qual es planificava i s’organitzava les tasques del sia. Entre d’altres, els joves han portat a terme diverses millores al municipi, com el repintat de les zones de càrrega i descàrrega, la neteja dels senyals de trànsit i miralls, el manteniment de taules i bancs exteriors dels parcs, l’endreça d’espais d’emmagatzematge municipal o intervencions de jardineria puntuals.

També han col·laborat activament en la logística de la Festa Major, que va tenir lloc del 15 al 21 de juliol, amb la penjada de cartells o el repartiment de llibrets, l’elaboració d’un mural de benvinguda a l’entrada del poble, el muntatge de les taules i cadires i la col·locació de les barres i el material.

La Brigada Jove també la Brigada ha estat un espai d’aprenentatge on els dinous participants han après normes bàsiques de prevenció de riscos en el voluntariat, costura bàsica –amb la participació d’una instructora voluntària del poble– i formació sobre igualtat de gènere i joventut. Com a premi per les seves tasques, els joves han rebut un abonament de la piscina municipal per a tot l’estiu i el 26 de juliol van visitar un parc aquàtic per celebrar el final del projecte.

L’Ajuntament de Navata i la seva àrea de joventut ha informat que la intenció és repetir aquesta experiència l’estiu que ve. “Un dels objectius bàsics que perseguia el projecte era ocupar els joves, evitar el sedentarisme i l’abús de pantalles durant l’estiu; però també la participació d’aquests joves en diferents àmbits del municipi, i que visquessin de primera mà el voluntariat com una primera introducció a la vida associativa”, explica el consistori en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona
educació

Niubó prioritza la lluita contra l’assetjament escolar

barcelona
societat

Arantxa Calvera, nova directora de l’Agència Catalana de Turisme

barcelona
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Un estudi sobre els escalencs als camps nazis guanya la II Beca de Tardor

L’ESCALA

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

GIRONA

Posen a licitació el projecte de nous espigons a Sant Antoni i Es Monestrí

CALONGE I SANT ANTONI
seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

Barcelona