Societat

Estat Francès

Telegram defensa que compleix amb totes les lleis de la Unió Europea

La plataforma de missatgeria assegura que Pàvel Durov, detingut dissabte per les autoritats franceses, “no té res a amagar”

El jutge d’instrucció prolonga la detenció del fundador i conseller delegat de l’aplicació

La plataforma de missatgeria instantània Telegram ha defensat que compleix les lleis de la Unió Europea i la moderació dels seus continguts està dins els estàndards del sector. Telegram ha reaccionat així a la detenció a França del seu fundador i conseller delegat, Pàvel Durov, que va ser arrestat dissabte al vespre a l’aeroport parisenc de Le Bourget després d’aterrar-hi procedent de l’Azerbaidjan.

Sobre Durov, de 39 anys, pesava una ordre d’arrest per diversos procediments oberts al país relacionats amb l’aplicació de missatgeria. La justícia francesa té obertes investigacions contra ell per presumptes delictes com frau, tràfic de drogues, assetjament en línia o fins i tot crim organitzat i terrorisme. En concret, se l’acusa de no posar prou mitjans per evitar les activitats il·lícites per part del crim organitzat i el terrorisme a través de la plataforma i de no col·laborar amb les autoritats en la investigació d’aquests delictes.

Telegram ha assegurat en un comunicat que Durov, natural de Sant Petersburg i amb doble nacionalitat russa i francesa, “no té res a amagar” i ha recordat que “viatja sovint a Europa”. L’empresa tecnològica considera “és absurd afirmar que una plataforma o el seu propietari són responsables de l’abús d’aquesta plataforma”.

La nota recorda que “gairebé mil milions d’usuaris a tot el món utilitzen Telegram com a font d’informació vital”. I subratlla que compleix amb totes les normes europees, “inclosa la Llei de Serveis Digitals”. A més, destaca que el seu sistema de moderació de continguts “està dins els estàndards de la indústria i millora constantment”.

“Estem esperant una ràpida resolució d’aquesta situació. Telegram està amb tots vostès”, afegeix la nota. Però, de moment, el jutge d’instrucció francès que porta el cas ha decidit prolongar la detenció de Durov, segons informen aquest dilluns mitjans locals.

Macron nega motivacions “polítiques”

El president francès, Emmanuel Macron, ha negat avui que la detenció de Durov sigui una “decisió política” sinó en el marc d’una investigació judicial. En un missatge a les xarxes socials, Macron ha defensat la independència dels jutges francesos i el “compromís” del país amb la llibertat d’expressió.

La Comissió Europea (CE) s’ha desmarcat de l’arrest de Durov i ha assegurat que el cas “no té res a veure amb la Llei de Serveis Digitals, la normativa que la UE ha aprovat per controlar sobretot les grans plataformes digitals.

Des de Rússia, el Kremlin ha negat avui que el president del país, Vladímir Putin, s’hagués reunit amb Durov pocs dies abans de ser detingut a l’Estat francès. Així ho ha manifestat el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, que ha dit que no farà cap valoració del cas fins saber “de què s’acusa concretament a Durov”. La detenció del fundador de Telegram, que viu a Dubai des de 2017, ha provocat una onada d’indignació entre els diputats i senadors russos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona
educació

Niubó prioritza la lluita contra l’assetjament escolar

barcelona
societat

Arantxa Calvera, nova directora de l’Agència Catalana de Turisme

barcelona
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Un estudi sobre els escalencs als camps nazis guanya la II Beca de Tardor

L’ESCALA

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

GIRONA

Posen a licitació el projecte de nous espigons a Sant Antoni i Es Monestrí

CALONGE I SANT ANTONI
seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

Barcelona