Societat

societat

L’Acústica comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja format per 190 efectius

L’Ajuntament de Figueres ja té a punt el dispositiu especial de seguretat, mobilitat i neteja per la 21a edició del Festival Acústica, que començarà aquest proper dijous 29 d’agost i s’allargarà fins el diumenge 1 de setembre. Enguany, estarà format per 190 efectius entre agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil, seguretat privada i servei de neteja viària, repartits entre els tres escenaris i entorns del festival: la Rambla, plaça Catalunya i plaça de la Palmera. En concret, el dispositiu de seguretat creix un 11%, passant dels 158 agents de l’any passat a 176, i de la neteja viària se n’ocuparan 14 treballadors de l’empresa plurimunicipal FISERSA.

D’aquests 176 membres de seguretat, 32 seran agents de la Guàrdia Urbana, 39 Mossos d’Esquadra i 15 voluntaris de Protecció Civil, als quals s’afegeixen 57 persones de seguretat privada i 33 de control d’accessos contractades pel festival. L’accés a la Rambla es controlarà en deu entrades. Quan s’hagi arribat al màxim de l’aforament (10.655) els vigilants de seguretat privada i els controladors d’accessos deixaran de permetre que més persones entrin al recinte. Aquest cop, no s’instal·laran càmeres intel·ligents. Els veïns i els hostes dels hotels de la Rambla podran accedir a les seves residències des dels punts de control dels carrers Lasauca i Pujada del Castell.

En paral·lel, als tres escenaris, hi haurà zones especials per a persones amb mobilitat reduïda. A la Rambla, una plataforma lateral esquerra (accés pel carrer Vilafant i pel carrer Lasauca); i a la plaça Catalunya i a la plaça de la Palmera al front stage (accés pel lateral de l’escenari).

Aparcament gratuït

Els assistents de l’Acústica que es desplacin en vehicle podran estacionar en sis aparcaments públics a prop del centre que disposen d’un total de 1.824 places gratuïtes: carretera de Llançà (205), Els Fossos (160), Parc de les Aigües (255), Turó Baix i riera Galligans (146), antic camp de futbol d’El Far (380) i recinte firal (678). Per altra banda, hi haurà cinc aparcaments privats (Passeig Nou, Hospital, edifici OMAC, Garrigal –costat Museu Dalí- i Plaça Catalunya). Per contra, els estacionaments de vehicles estaran prohibits en els espais dels escenaris i entorns, en diferents dates. Fins al dijous 5 de setembre a les 6 del matí ja no es pot aparcar a la plaça de la Palmera ni a la part alta de la Rambla. Des del dimecres 28 d’agost fins al 5 de setembre l’estacionament estarà limitat en tot el carrer Caamaño. Les altres zones són: del dijous 29 d’agost al dilluns 2 de setembre la Pujada del Castell fins al carrer Canigó; carrer Rutlla; carrer Nou; plaça del Gra i carrer Nostra Senyora de Lourdes.

A més, els dies que dura el festival hi haurà talls de circulació a diferents carrers de la ciutat per proximitat amb els escenaris. Dijous 29 d’agost, de 18.45 h fins al divendres a les 4 de la matinada, es tallaran els carrers al voltant de la plaça Catalunya, igual que passarà el divendres 30 d’agost, de 19.30 h fins al dissabte a les 5 de la matinada. I aquests carrers també es tallaran al pas de vehicles motors dissabte 31 d’agost de les 6 de la matinada a les 15 h, pel mercat de la fruita i de la verdura setmanal -que, igual que dijous, es traslladarà uns metres fins al carrer Castelló- i de les 20 h fins diumenge a les 5 de la matinada, pels concerts.

Els talls al voltant de la Rambla seran el divendres 30 d’agost i el dissabte 31 d’agost, de 18 hores fins al dissabte a les 5 de la matinada. La Rambla també quedarà tallada el diumenge 1 de setembre, de 17 a 22 hores. En canvi, els carrers annexos a plaça de la Palmera es tallaran divendres 30 d’agost de 18.30 hores fins al dissabte a les 5 de la matinada i dissabte 31 d’agost des de les 19 hores fins diumenge a les 5 de la matinada.

Punt lila

Com és habitual, el festival tornarà a disposar del Punt Lila, que es continuarà ubicant a la plaça Doctor Ernest Vila (Font Lluminosa) i estarà obert el dijous de 22 a 4 h i el divendres i el dissabte de 22 a 5 h, per oferir informació per sensibilitzar contra les violències masclistes i donar resposta a les necessitats en cas d’agressió sexista .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més d’un centenar de treballadors recorden la cuinera assassinada a Mas d’Enric fa mig any

El Catllar

Comencen les obres d’apedaçat del ferm entre Bàscara i Sant Miquel de Fluvià

bàscara
societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona
educació

Niubó prioritza la lluita contra l’assetjament escolar

barcelona
societat

Arantxa Calvera, nova directora de l’Agència Catalana de Turisme

barcelona
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Un estudi sobre els escalencs als camps nazis guanya la II Beca de Tardor

L’ESCALA

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

GIRONA