Societat

Societat

El papa afirma que rebutjar els migrants és “un pecat greu”

Francesc aposta per ampliar les rutes migratòries “segures i legals”

El líder religiós lloa les persones que fan tot el possible per rescatar els migrants

El papa Francesc ha apostat per ampliar “les rutes d’accés segures i legals” dels migrants i ha advertit que rebutjar les persones que fugen de les guerres i altres calamitats és “un pecat mortal”.

El líder religiós ha fet aquesta reflexió durant la catequesi de l’audiència general d’aquest dimecres, on ha lamentat que les rutes migratòries actuals són “mortals” per a “massa persones”. Francesc ha recordat que la mar Mediterrània i alguns deserts d’Àfrica s’han convertit en “cementiris de migrants”. Segons ell, aquestes morts no es poden considerar naturals i molts “podrien haver-se salvat”. “Cal dir-ho amb claredat: Hi ha qui treballa sistemàticament per tots els mitjans per repel·lir els emigrants. I això, quan es fa amb consciència i amb responsabilitat, és un pecat greu”, ha pontificat.

Francesc ha opinat que tothom pot estar d’acord en què “en aquestes mars i deserts mortífers, els migrants d’avui no hi haurien de ser”. “Però no és per mitjà de lleis més restrictives, però no és a través de la militarització de les fronteres, no és rebutjant-los com ho aconseguirem”, ha afegit.

És per això que ha advocat per ampliar “les rutes d’accés segures i legals per als migrants”, així com “facilitant el refugi dels qui fugen de la guerra, la violència, la persecució i diverses calamitats”.

En aquest sentit, ha apostat per fomentar “una governança mundial de la migració basada en la justícia, la fraternitat i la solidaritat”. També ha instat a sumar esforços per combatre “el tràfic d’éssers humans” i detenir “els traficants criminals que s’aprofiten sense pietat de la misèria aliena”.

El pontífex ha lloat els “bons samaritans” que fan “tot el possible per rescatar i salvar els migrants ferits i abandonats a les rutes de l’esperança desesperada”. “Aquestes homes i dones valents són un signe d’una humanitat que no es deixa contagiar per la malvada cultura de la indiferència”, ha reblat. Francesc ha recordat que hi ha altres maneres de “contribuir” a aquesta “lluita per la civilització”, entre les quals “l’oració”. I ha animat els fidels a resar pels migrants i a unir les seves forces “perquè les mars i els deserts no siguin cementiris”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia