Societat

Sant Fèlix amb regust agredolç

La jornada, marcada per les caigudes de la primera ronda, ha vist nou grans gammes extres, alguns carregats, però ha estat més d’una hora aturada per l’atenció mèdica urgent, en helicòpter, d’una nena de la Colla Vella

Diada de Sant Fèlix molt dura. En la primera ronda es van produir tres caigudes que van marcar una jornada que va quedar aturada més d’una hora.

Els Castellers de Vilafranca volien descarregar en primera ronda el tres de deu amb folre i manilles. En portaven dos de descarregats, però a Sant Fèlix no va poder ser. Fins a la carregada el van salvar, però un cop feta l’aleta va acabar cedint de sisens.

La Colla Joves Xiquets de Valls també es plantava a Vilafranca amb dos dosos de vuit sense folre completats i el tercer volia que fos per Sant Fèlix. Van carregar-lo de forma solvent però, a la baixada, la bèstia indomable va acabar saltant.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va obrir plaça amb el quatre de nou sense folre, que havia carregat feia pocs dies al Catllar, i que també es va quedar a mitges. El castell es va anar tancant dels pisos superiors i va acabar trencant-se. Tres castells i tres caigudes. Com imposa Sant Fèlix! De fet, la Colla Jove de Tarragona va ser l’única que va descarregar en primera ronda, el dos de nou amb folre i manilles, el primer que feien a Vilafranca.

La segona ronda començava amb uns Verds que volien intentar el nou de nou amb folre. Però quan estaven muntant el peu el transcurs de la diada va canviar. Un helicòpter dels serveis mèdics va sobrevolar la plaça i la diada es va aturar més d’una hora per atendre una membre del pom de dalt de la Colla Vella, que va ser traslladada a Sant Joan de Déu.

Dia trastocat

L’espera i el neguit va modificar la resta de diada de Sant Fèlix. Els Verds van ser els primers a actuar i van descarregar el quatre de nou amb folre i l’agulla, molt important anímicament. La celebració, continguda. Seguidament la Colla Joves continuava amb el tres de nou amb folre i la Vella també va plantar el mateix tres, amb ovació inclosa. Estaven molt tocats.

Els Castellers de Vilafranca mai renuncien a res i van anunciar el nou de nou amb folre, però el van deixar en intent desmuntat. El mateix va passar amb la Colla Joves i el quatre de nou sense folre. Seguidament, tres quatres de nou amb folre de la Joves, la Vella i la Jove de Tarragona. Els Verds, però, van voler un nou gamma extra, apostant per la torre de nou amb folre i manilles, que van carregar perquè, quan ja era gairebé tota fora, va cedir.

En ronda de pilars, la Colla Vella va fer un intent desmuntat de pilar de vuit amb folre i manilles, un espadat que sí que van poder descarregar les altres tres colles. Una diada molt complicada per a tots, doncs, que va mostrar la grandesa dels castells i, al mateix temps, reivindicar que aquests són segurs.

LA XIFRA

9
són els castells
de gamma extra que ha vist la diada de Sant Fèlix enguany, dels quals cinc van ser descarregats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La plataforma ‘No és un vial’ diu tenir el compromís d’Illa per fer la variant

olot
salut

L’OMS aprova la primera vacuna global contra l’mpox

barcelona
societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot
partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA

Renfe recupera el servei a a l’R4 i l’R8 entre Martorell Central i Molins de Rei-Granollers Centre

CASTELLBISBAL
política

Demana a Illa una solució per a la saturació del servei d’urgències durant l’estiu

blanes
religió

L’alcalde Collboni recupera la missa de la Mercè

Barcelona