Societat

societat

El Nepal redueix l’operatiu de recerca de la catalana desapareguda mentre feia senderisme

El cos de la seva parella, un home de 36 anys de Berga, va ser localitzat dimarts al riu

El Ministeri d’Exteriors espanyol assegura que el Nepal manté l’operatiu de recerca però ha reduït els nombre de dispositius per localitzar la dona de 31 anys de Sant Feliu Sasserra, que va desaparèixer quan estava iniciant una ruta de senderisme a la zona de l’Annapurna, el diumenge 25 d’agost, juntament amb la seva parella, un home de 36 anys de Berga, el cos del qual va ser localitzar dimarts. La informació d’Exteriors contrasta amb la donada pel portaveu de la municipalitat rural de l’Annapurna, Bherat Man Gurung, que en declaracions a Efe ha assegurat que havien donat per acabat l’operatiu i que a partir d’ara es mantindria “un seguiment constant per part del govern local, els veïns de la regió i els empresaris turístics a les zones potencials”. El mateix portaveu considera que és improbable trobar la catalana en vida.

L’equip de recerca i rescat va iniciar l’operatiu dimarts, el mateix dia que van trobar el cos de l’home a la llera del riu un tros més avall d’on van localitzar les seves motxilles. Precisament les autoritats nepaleses creuen que la parella hauria relliscat i caigut al riu quan es feien una fotografia al costat d’una cascada. Després de quatre dies de cerca sense resultats, finalment els responsables del dispositiu d’emergència, format per una trentena d’efectius, ha decidit mantenir l’alerta, tot i que ha reduït a dos els grups de recerca.

Els dos catalans van desaparèixer quan estaven fent senderisme al Circuit Annapurna, una de les principals rutes de senderisme al Nepal, que travessa profunds congostos, alts passos de muntanya, pobles i totes les muntanyes principals del massís de l’Annapurna.

Els dos turistes catalans van registrar els seus noms al lloc de control del Projecte de Conservació de l’Àrea d’Annapurna a les 10.51 hora local de diumenge , i les seves motxilles van ser trobades a unes tres hores a peu del lloc de control dimarts.

El president de l’Associació d’Agències de Trekking del Nepal (TAAN) a la regió on van desaparèixer, Dharmaraj Panthi, va explicar a Efe que els catalans estaven fent senderisme a la regió sense guia, cosa que no està permesa . “Les normes del Nepal prohibeixen als estrangers fer senderisme sols o en grups sense el suport de guies nepalesos a l’Annapurna i d’altres destinacions de trekking”, va indicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia