Societat

CaixaProinfància acompanya 600 alumnes gironins en l’inici de curs

La Fundació ”la Caixa” acompanya en la tornada a l’escola prop de 600 de les comarques gironines procedents de 370 famílies. A través d el programa CaixaProinfància, que ja porta 17 anys de recorregut, s’ofereix suport als qui més ho necessiten a través de reforç educatiu, activitats de lleure i temps lliure, tallers familiars, atenció psicològica, logopèdia i psicomotricitat; i també ulleres, audiòfons, ajuts per alimentació i material escolar. El programa atén 20.500 de 13.000 famílies a tot Catalunya.

Segons els darrers càlculs de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la despesa per a la tornada a l’escola poden suposar més de 500 euros de mitjana per alumne. Per ajudar a alleugerir aquesta despesa a les famílies en situació de vulnerabilitat, la Fundació ”la Caixa” lliura, com cada any, lots de material educatiu a tots els infants i adolescents en edat escolar (de 3 a 18 anys) que formen part del programa CaixaProinfància, que atén més de 65.000 infants i adolescents de 40.000 famílies en situació de vulnerabilitat de tot l’Estat.

Es repartiran tres modalitats de lots escolars adaptats a cada cicle educatiu (infantil, primària i secundària). Els lots estan formats per una motxilla i un contingut que, en funció de l’edat, inclou elements com un estoig (amb bolígraf multicolor, llapis, goma i maquineta), llapis de colors, retoladors fluorescents, una llibreta A4, un joc de regles, un compàs, una calculadora científica i fundes arxivador ecològiques.

Aquest material escolar es fa arribar a les famílies a través de les més de 450 entitats socials d’arreu del país que duen a terme el programa CaixaProinfància als seus territoris, amb la implicació de centres educatius i de l’administració pública.

A l’Estat, un de cada tres infants es troba en situació de vulnerabilitat. La Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaProinfància, busca trencar la transmissió de la pobresa heretada i fomentar la igualtat d’oportunitats. Aquest programa es dirigeix a la infància i l’adolescència en situació de vulnerabilitat social amb l’objectiu de promoure i donar suport al seu desenvolupament de forma integral i personalitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia