Societat

gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona (re)pensarà la restauració

Fira de Barcelona comença a vendre les entrades pels professionals del sector

Una ponència dels xefs del Disfrutar, el millor restaurant del món, ja està assegurada

Hi haurà un gran espai per a promocionar Catalunya com a regió mundial de la gastronomia 2025

A falta de dos mesos perquè arribi la cita gastronòmica més important de la capital catalana, el Gastronomic Forum Barcelona, ja se sap el títol i part del programa que es durà a terme els tres dies de celebració, els dies 4, 5 i 6 de novembre. El lema serà “(Re)pensem la restauració”, i inclourà sessions de cuina en directe, demostracions de cocció i debats d’idees, així com reconeixement als professionals del sector en una cita que ha de ser històrica atès que el 2025 Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia (per cert, que hi haurà un espai exclusiu només per a la promoció de Catalunya en motiu d’aquesta fita internacional).

Ja està confirmada, per exemple, l’assistència dels cuiners més importants del moment, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que, amb Oriol Casañas, son els responsables del Disfrutar, de tres estrelles Michelin i Millor Restaurant del Món segons la llista The World’s 50 Best Restaurants.

També està confirmada l’assistència dels xefs José Polo i Toño Pérez, de l’Atrio, un tres estrelles Michelin de Cáceres que parlaran de “El poder transformador de la cuina”. Una de les idees del saló és analitzar propostes innovadores i models gastronòmics que promoguin la inclusió social.

Una altra cosa que se sap d’aquesta propera edició del Gastronomic Forum Barcelona és que es posarà el focus en la generació dels 90, per tant, en cuiners de menys de 35 anys, alguns ja reconeguts amb estrella Michelin, que formen part d’una generació que puja amb força i que exhibirà el seu talent en una jornada sencera al Forum Lab.

El saló ha donat a conèixer aquestes primeres informacions coincidint amb què ha obert la seva pàgina web perquè els professionals de la restauració i la indústria alimentària puguin començar a comprar les seves entrades de manera anticipada i amb descompte.

En el Gastronomic Forum del 2023 hi van participar 360 expositors, 256 conferenciants i ponents, entre els quals hi havia xefs que sumaven 55 estrelles Michelin, i van visitar les instal·lacions 18.500 persones, convertint la cita en la més important de la gastronomia que es fa a casa nostra i un referent mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia