Societat

Acord amb la propietat del bloc de la Creueta perquè no torni l’empresa de desocupacions

L’Ajuntament de Girona ha aconseguit fer una mediació amb el fons d’inversió francès i que és el propietari de l’edifici de la Creueta, per evitar que els treballadors de l’empresa de desocupació tornin al bloc. Aquest dijous els veïns van alertar que era possible que l’empresa, amb seu a Valladolid, tornés al barri per quarta vegada per intentar que els afectats signessin les condicions que el fons els ofereix a canvi de marxar de casa seva, on hi ha famílies que hi viuen des de fa molts anys. Arran de la possibilitat que els treballadors de l’empresa Desokupaciones CYL s’acostessin de nou a “intimidar i amenaçar” els veïns, una quarantena de persones van anar fins al bloc a donar suport.

A més, també hi havia tres regidors acompanyant i donant suport als veïns. D’una banda l’edil de Seguretat, Sílvia Aliu, el d’Esports, Adam Bertran i la de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez, que va explicar que s’havia aconseguit arribar a un acord amb la propietat per tal que l’empresa de desocupacions no torni i es pugui trobar una solució al conflicte. El fons francès que és propietari de la Creueta vol reformar l’edifici i transformar-lo en una residència per a estudiants. La majoria dels veïns tenen lloguers amb rendes baixes.

Arran de l’alerta que es va donar, els Mossos van fer un desplegament davant de l’edifici per evitar incidents en cas que els treballadors de l’empresa de desocupacions hagués vingut. S’hi van desplaçar unitats de Seguretat Ciutadana i de l’ARRO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia