Societat

Olot

“Som de Pequín, del Pequín olotí”

“Nosaltres som de Pequín, del Pequín olotí; tan olotí que fins i tot portem l’ala d’Olot al nostre escut”, va proclamar ahir la Txell, la Tere i l’Adán, des del balcó de Can Joanetes. Eren els representants de l’associació de veïns d’aquest barri, encarregats del pregó de les Festes del Tura. La comissió de festes els el va encomanar amb motiu del setanta-cinquè aniversari de la seva festa, la primera de barri de la capital garrotxina i, tal com van remarcar ells mateixos, al principi, més gran que la d’Olot. Acompanyats dels tres gegants que va construir l’escultora Rosa Serra el 1979, van remarcar el sentit de pertinença dels olotins als respectius barris, tot i la identitat molt forta que tenen com a veïns d’Olot. “El barri va més enllà d’un límit administratiu, té un límit sentimental, i la seva festa és el factor clau per generar pertinença”, van dir. I, més endavant hi van afegir: “Les Festes del Tura són el millor exemple de com funciona Olot, una suma de barris, que donen a la ciutat un caràcter únic.”

Els tres representants van explicar que l’origen de la seva festa és la missa a la Salut i les ballades de sardanes i balls d’orquestra per celebrar que, el 1948, el Joventut Esportiva de Pekín va guanyar la lliga de futbol local. Per acabar, van recordar que el nom del barri es va originar en un acudit: se’l va anomenar Pequín perquè quedava molt lluny del centre, tot i que ara és el centre de molts actes de la ciutat a l’estació i hi ha el Parc Nou, un dels més emblemàtics d’Olot.

Tot i l’amenaça de pluja, es va poder celebrar el pregó i els actes precedents: la cercavila de la faràndula, l’ofrena floral i el cant de la salve al santuari del Tura, la Tamborrada i l’esclat del Volcanet i la cercavila i el ball del porc i del xai. La primera nit va estar protagonitzada pels Figa Flawas i els Di-versiones i la van tancar Paprika DJ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacional

El govern crearà un grup d’experts per transformar el sector públic i reduir la burocràcia

barcelona
SOCIETAT

Barcelona destina 24 milions a captar habitatges privats per a famílies en emergència habitacional

Barcelona

El Science Needs You! abordarà els problemes i reptes de l’alimentació

FIGUERES
Societat

Les reclamacions del sector dels pisos turístics s’enfilen fins als 1.000 milions, segons Apartur

Barcelona

Més de 300 centres gironins participen en el programa ‘Sigues tu’ de Dipsalut

GIRONA
Salut

Comença la campanya de vacunació contra la bronquiolitis en nadons

barcelona

L’Ajuntament impulsa un projecte de promoció del cicloturisme

BANYOLES

Recullen 128,5 quilos de residus en una jornada de neteja de platges

PALAFRUGELL

L’Ajuntament i la UdG organitzen una activitat d’acollida als nous alumnes

GIRONA