Societat

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell de Montcada

Un atropellament mortal d’una noia de 16 anys en un pas a nivell de Montcada i Reixac ha obligat a aturar la circulació ferroviària de les línies R2 i R2 Nord de Rodalies i l’R11 de Renfe entre aquesta població i l’estació de Sant Andreu de Barcelona. L’accident ha tingut lloc quan faltaven vuit minuts per les tres de la tarda, quan la noia i la seva germana haurien intentat creuar les vies del carrer que connecta el carrer Pasqual i Rosselló, quan la barrera del pas a nivell estava abaixada. Segons sembla, el pas d’un primer tren hauria fet pensar a les joves que ja es podia travessar, però un comboi amb origen a Portbou i destí Barcelona ha afectat una de les noies, que ha acabat morint.

Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Ferrocat i la circulació s’ha restablerts abans de les cinc de la tarda. Els passatgers que surten de Barcelona cap al nord pel Vallès s’han quedat aturats a Sant Andreu Comtal. Els passatgers que arriben a Montcada han sigut redirigits cap a l’estació de Montcada-Manresa, a uns deu minuts a peu, per agafar la línia R4 i seguir cap a la capital catalana.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la plataforma Tracte Just Soterrament Total convoquen a la ciutadania demà a les dotze del migdia on hi ha el monòlit en record a les víctimes a la cruïlla del soterrament entre els carrers Colon i Bogatell, on es farà un minut de silenci en record de la víctima, que és la número 182 i s’ha produït dues setmanes després del darrer atropellament.

L'alcalde, Bartolomé Egea, ha reclamat vigilància al pas a nivell i ha recordat que hi circulen més de 170 trens cada dia. Aquest pas a nivell on ha passat l'accident se soterrarà gràcies a les obres que van començar fa un any, però mentre duren les obres demana més seguretat als responsables de Renfe i d'Adif, als quals reclama vigilants a les hores punta, ja que hi ha dues escoles a poca distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia