Societat

LA CRÒNICA

Digueu-ne ressaca, cansament o instint de supervivència

Les Festes del Tura d’Olot són molt intenses. Sobretot a partir de la tarda, els actes s’encavallen i, fins i tot, coincideixen en espais diferents del centre de la ciutat. Passat el cap de setmana i el dia principal –el de la patrona, que aquest any coincidia amb el diumenge–, ahir la intensitat va començar a baixar, fins avui, quan la desacceleració serà evident. Ressaca, cansament o simple instint de supervivència? Dos matisos: els matins d’aquests dos últims dies deixen la capital pràcticament deserta. Ahir ho va dissimular que hi havia vida al mercat setmanal dels dilluns, una part del qual es va haver de traslladar a la plaça Balmes, perquè el Firal i Firal Petit és l’epicentre de la festa major olotina. De fet, feia poc que havia acabat la festa del barret i la tancada d’ànecs. Tot i l’evident desacceleració, la cercavila infantil i el 3x3 de bàsquet per a la igualtat van encetar una altra tarda-nit-matinada típica del Tura, tot i que més tranquil·la –no he trobat un adjectiu més adient–: disset actes concentrats en onze hores. I l’altre matís és que, dels només set actes que se celebren avui, dos són dels més potents de les Festes del Tura: l’espectacle de pirotècnia i, sobretot, el ball dels gegants a la llum de les espelmes –també ballen els nans i els cavallets, però, amb l’enllumenat de la plaça Major– i la cercavila-processó fins al Tura i l’hospici per tancar definitivament la celebració.

La cercavila infantil i el concurs de paelles van ser dos dels actes més destacats de la diada d’ahir. La primera, perquè va donar l’oportunitat als més petits de la ciutat d’experimentar les sensació de ser portador del gegant, dels nans, del gegant del Porc i del Xai... I a les mares i pares de competir per veure quina és la millor reproducció. I el concurs de paelles, perquè, un any més, la penya Aoapix ha demostrat que només calen bones idees i ganes per organitzar un acte multitudinari que s’ha consolidat com un dels més populars de la festa d’Olot. Entremig, el segon Encierru del marrans i el concert a banda. La nit va ser per a la Mushkaa i per als garrotxins Greda Street Band, com a grups més destacats d’una quarta nit-matinada que va cloure Mon DJ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia