Societat

turisme

195,1 euros, preu dels hotels de Barcelona

Els hotels de Barcelona ja són només per a rics; majoritàriament turistes internacionals. El president del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Jordi Clos, va explicar ahir que aquest estiu el preu mitjà dels hotels a la capital catalana s’ha situat en els 195,1 euros, cosa que vol dir 10,9 euros més que l’estiu de l’any 2023. El preu mitjà, si comptem de gener a agost, ha estat de 190,2 euros (16,6 euros més que en el mateix període de l’any 2023). “Estem en una dinàmica positiva que cimenta la fortalesa de la marca Barcelona a escala internacional”, va assenyalar l’hoteler, que també és el president de Turisme de Barcelona. Clos va valorar molt positivament la celebració de la Copa Amèrica, per “l’aparador mundial” que representa “d’imatge i prestigi”. Igualment va valorar molt positivament i pel que suposa per al turisme cultural la celebració de la Manifesta 15, la biennal nòmada europea d’art, arquitectura i urbanisme “que projectarà la ciutat al món des d’aquests àmbits”. Pel que fa al futur immediat, va explicar que les perspectives per als propers mesos són molt bones i va tornar a fer referència a la importància, per al sector hoteler de la ciutat, dels visitants que venen a salons i congressos. En aquest sentit va valorar positivament que Barcelona aquest any n’hagi aconseguit més de rellevància internacional: l’ICE, el Vitafoods i el LabelExpo Europe.

Pel que fa al balanç de l’estiu, també ha estat molt positiu, va dir, tot i que aquest any hi ha hagut una mica menys d’ocupació. Segons les dades fetes públiques ahir pel Gremi d’Hotels de Barcelona, des del mes de gener fins a l’agost l’ocupació acumulada ha estat d’un 82,1%, uns 0,5 punts menys respecte al mateix període de l’any 2023. Si mirem només els mesos d’estiu, l’ocupació ha estat del 85%: és a dir, 3,9 punts per sota de l’any 2023. “El primer tram de l’any ha estat molt positiu”, va dir Clos, que va destacar que a la ciutat el perfil del visitant que ha arribat és internacional d’alt poder adquisitiu que ha arribat a la ciutat vinculat al segment de negocis, esports i cultura “propiciant l’assoliment d’un turisme més qualitatiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia