Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach
L’Auditori dels Caputxins de Figueres ha sigut avui l’escenari de l’entrega de la 19a edició dels Premis d’Educació Josep Pallach. L’acte que recorda al polític i pedagog figuerenc ha premiat Jordi Callol, per un reportatge publicat al Setmanari de l’Alt Empordà, en l’apartat d’articles periodístics sobre transversalitat educativa. També han sigut guardonades les professores de l’Institut Alexandre Deulofeu Carmina Luque, Sabine Felbek, Melissa Desmoineaux i Carme Riu, per Experiències Educatives.
Els premis són organitzats per l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Palafrugell i la Fundació Pallach, i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Figueres, Anna Morillas, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, Maria Lluïsa Teixidor, i el president de la Fundació Pallach, Josep Maria Soler, entre altres. També hi ha participat, amb la conferència ‘Els beneficis de llegir en veu alta’, el director de la Càtedra de Neuroeducació i doctor en biologia, professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona, David Bueno. La conferència era organitzada pel Moviment de Renovació Pedagògica de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració del Servei Educatiu de l’Alt Empordà.
Projectes guanyadors
Callol va escriure, el juny de 2023, ‘Fomentar el sentiment de pertinença per tenir cura de l’entorn natural proper’. Es tractava d’un article en què l’autor explicava el projecte SomPARCC, en què les escoles del Cap de Creus treballen aquesta zona de l’Alt Empordà per conèixer-la i cuidar-la i així fomentar el sentiment de pertinença. També tractava del projecte Correcull i de les Escoles Verdes de l’Alt Empordà per com treballen el territori, tot el seu ecosistema i la necessitat de preservar-lo. El premi està dotat en 1.150 euros.
Per la seva banda, les quatre professores de l’Institut Alexandre Deulofeu han estat reconegudes per ‘Les capses d’aprenentatge cooperatives’. Es tracta d’un enfocament “innovador de l’ensenyament i aprenentatge de les matemàtiques” ideat per Luque, Felbek, Desmoineaux i Riu, professores del Departament de Matemàtiques del centre figuerenc. El premi està dotat en 5.000 euros (4.000 a repartir entre les autores i 1.000 pel centre).