Societat

nacional

El govern crearà un grup d’experts per transformar el sector públic i reduir la burocràcia

Una comunicació clara amb el ciutadà i prestigiar l’administració, els altres objectius

El govern crearà un grup d’experts per transformar l’administració i els serveis públics i també reduir la burocràcia, una de les grans demandes d’usuaris i sector empresarial. Així ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, que també ha avançat que els altres grans objectius de la reforma seran adaptar l’administració als nous reptes, sobretot el canvi climàtic i l’envelliment de la població, assegurar una comunicació clara amb el ciutadà, millorar el “prestigi, reputació i respecte” als treballadors públics i impulsar instruments d’avaluació de les polítiques públiques, informa Efe. En la seva compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, Dalmau ha detallat dotze prioritats que ja s’han establert, entre elles simplificar normes i processos, redissenyar els serveis per adaptar-los a les necessitats dels ciutadans, potenciar la digitalització de l’administració garantint sempre l’atenció presencial, consolidar una ocupació pública de qualitat i acabar amb la precarietat laboral.

El comitè d’experts comptarà amb dotze grups de treball que abordaran cadascuna d’aquestes prioritats i elaboraran propostes d’actuació. El conseller de Presidència, que ha destacat que aquesta transformació de l’administració és un dels pilars del nou govern de Salvador Illa, ha assegurat que, “de manera immediata”, començarà una ronda de converses amb els sindicats i la societat civil implicada en aquesta reforma.

Dalmau també ha subratllat que la Generalitat treballarà amb el govern espanyol amb “lleialtat institucional, confiança i exigència per complir els pactes”, entre ells el de finançament singular. Per avançar, en els propers sis mesos es convocarà la comissió bilateral Generalitat-Estat, que es va reunir per última vegada al febrer del 2022, o la comissió mixta d’assumptes econòmics i fiscals, l’última trobada de la qual va ser el juliol passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia