Societat

societat

Convoquen una nova marxa lenta de protesta a la carretera entre la Ràpita i Poblenou del Delta

La Plataforma Carretera de la Vergonya denuncia que continuen “les promeses incomplertes”

Les protestes per l’estat de la via T-2021 entre la Ràpita i Poblenou del Delta no s’aturen. La Plataforma Carretera de la Vergonya ha anunciat una marxa lenta aquest dissabte per denunciar que continuen les “promeses incomplertes” al voltant de les obres de millora. Després que la Diputació de Tarragona els hagi informat que l’informe ambiental emès per Acció Climàtica a principis de maig els obliga a fer modificacions al projecte per fer-lo compatible amb la continuïtat del camí de guarda, l’entitat ha decidit tornar a protestar. El portaveu de l’entitat, Josep Juan, no entén per què s’han d’ajuntar els dos projectes. Estan preocupats per un possible nou endarreriment de les obres i que al final no s’executin. La Diputació de Tarragona, però, manté segons l’ACN que els canvis no frenaran l’inici de les obres pel 2025.

Fa vint anys que es reclamen millores a la via i en fa cinc que es va començar a fer el projecte, “encara inacabat”, segons Juan. Segons ha denunciat Juan, els endarreriments i les “promeses incomplertes” han estat una constant. De fet, a principis de maig, Acció Climàtica aprovava l’informe d’impacte ambiental de la coneguda com a carretera de la vergonya, després d’una tramitació que s’havia allargat gairebé quinze mesos. La plataforma va demanar a la Diputació quins passos se seguirien després de l’informe i ara, tres mesos més tard, responen que s’han de fer modificacions al projecte al tram entre el PK 0+750 i el PK 1+485, “per fer-lo compatible amb la continuïtat del camí de guarda sense afectar una àrea protegida”.

Des de la plataforma han convocat la marxa lenta dissabte a quarts de deu del matí des de Poblenou del Delta fins a arribar a un dels trams més estrets de la via. “Volem denunciar els endarreriments continus que hem tingut els darrers anys i les promeses incomplertes, així com recordar que la carretera continua sent molt perillosa, on es produeixen accidents mortals”, ha destacat Juan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia