Societat

societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

Un testimoni ha situat dos homes a l’entrada de l’edifici on vivia la infermera assassinada a Girona el dia dels fets, el 25 de setembre del 2020. Després de la tria del jurat, el judici ha començat amb la declaració dels testimonis, segons informa l'ACN. Un d’ells, empleat d’una gestoria situada als baixos de l’edifici, ha explicat que cap a les sis de la tarda va veure els dos sospitosos, un d’ells vestit amb una granota de feina, mirant cap a dins l’oficina. Dels dos suposats autors materials, un admet que va entrar a casa de la víctima a robar però l’altre al·lega que no era a la ciutat. També ha declarat un company de feina de la presumpta autora intel·lectual del robatori, que ha dit que dies abans li va preguntar com aconseguir un telèfon que no es pogués rastrejar.

Al banc dels acusats s'hi asseuen quatre processats. Dos, els suposats autors materials, afronten 31 anys de presó cadascun per assassinat, robatori amb violència i detenció il·legal. Els altres dos acusats són un matrimoni que, segons la investigació, van ser els "autors intel·lectuals" del robatori. Ella era companya de feina de la infermera i l'acusació sosté que va facilitar informació als assaltants. Afronten 10 anys i 10 mesos de presó per robatori i detenció il·legal. L'Audiència va concloure que no se'ls podia acusar d'assassinat perquè cap dels dos "va ser present" al pis. Els acusats declararan al final del judici, el 25 de setembre si es compleix el guió previst. Els escrits de conclusions provisionals de les defenses (encapçalades pels lletrats Sergio Noguero, Anna Díez i Pere Molina), però, ja avancen les seves versions. Així, un dels presumptes autors materials de l'assalt mortal admet que ell i l'altre acusat d'assassinat van entrar a casa de la víctima per cometre un robatori. L'altre processat se'n desvincula i argüeix que ni tan sols era a Girona el dia dels fets. 

Aquest dimecres ha declarat un treballador d'una gestoria que hi ha als baixos d'on vivia la víctima, al número 23 de la carretera Barcelona de Girona. Segons ha relatat, cap a les sis de la tarda del 25 de setembre del 2020 era a la zona perquè havia d'anar a fer uns encàrrecs i va veure dos homes amb una actitud que li va semblar sospitosa, perquè miraven cap a dins de les oficines. Es va fixar sobretot en un d'ells, que anava vestit amb una granota de feina i duia una galleda a la mà. Així, segons el testimoni, segons les imatges de les càmeres de videovigilància i segons apunta la investigació, van ser dos els homes que van entrar a l'edifici i van perpetrar el crim. El fiscal Víctor Pillado i l'acusació particular, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, sostenen que els "autors intel·lectuals" del robatori van ser el matrimoni perquè la dona era companya de feina de la víctima, hi tenia una relació de confiança i podia saber que a casa hi tenia caixes fortes i diners. Ell reconeix, a l'escrit de defensa, que va contactar amb els altres dos processats i van ordir el pla per cometre el robatori. No va entrar al pis i es va encarregar de conduir el cotxe amb el qual van anar fins al lloc dels fets i després van fugir. L'acusada nega qualsevol implicació amb el robatori. La presumpta vinculació de la dona se sustenta, segons les acusacions, en aquesta informació privilegiada que podia tenir sobre la víctima i, també, en un missatge de Whatsapp que, segons la investigació, va enviar a la infermera i que hauria servit perquè un suposat client fals concertés una cita per al 25 de setembre a la tarda a la consulta de podologia que la dona tenia al mateix replà de casa, facilitant així d'entrada dels assaltants. Al judici ha declarat com a testimoni un company de feina de víctima i acusada al servei de diàlisi de la Clínica Girona, que ha explicat que la processada li va demanar uns dies abans si sabia com podia aconseguir una targeta de telefonia que no es pogués rastrejar. En aquell moment no li va donar més importància a la pregunta però li va semblar sospitosa després del crim. També ha declarat el treballador d'un locutori de Pineda on, segons la investigació, els processats van adquirir quatre targetes SIM utilitzant la identitat d'una altra dona. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona