Societat

L'Hospital Santa Caterina fa balanç dels 20 anys

S’ha dut a terme un acte commemoratiu protagonitzat per professionals d’ahir i avui que ha emplenat l’auditori del centre

L’hospital Santa Caterina va obrir les portes de le snoves instal·lacions al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt el 18 de setembre de 2004. Amb motiu de l’efemèride, aquest matí, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha dut a terme un acte commemoratiu, en què a través de diferents taules participades per professionals, d’ahir i avui, s’ha recordat la història d’aquests 20 anys, projectes i objectius assolits. Durant l’acte de benvinguda, el president de l’IAS, Martí Masferrer, ha fet un recorregut per les diferents etapes històriques de l’hospital, posant de relleu els moments de canvi i progressió. Masferrer ha destacat l’obertura del Santa Caterina com factor determinant en la culminació del procés de desinstitucionalització en l’àmbit de l’atenció a la salut mental i ha subratllat el futur projecte del Campus de Salut: “Serà un nou Trueta, però també un nou Santa Caterina, i una nova progressió del concepte sociosanitari i d’atenció a la salut mental del Parc Hospitalari”. “Sumar-hi l’activitat docent, de recerca i d’innovació, així com la connectivitat i interrelació amb la resta d’hospitals comarcals ha de constituir la creació d’un dels focus d’atenció i servei més importants del sud d’Europa”, ha afegit. El president de l’IAS ha assegurat que “res d’això hauria estat possible sense uns professionals amb vocació de servei d’excel·lència i capacitat de compromís i sacrifici. Tampoc sense el progrés clínic, farmacològic, terapèutic, i tecnològic, i sense una societat prou sensible i un compromís polític d’avantguarda”, ha conclòs. Tot seguit ha intervingut l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, que ha comparat la capacitat de transformació del territori que significarà el futur Campus Salut com ho va ser la del nou Santa Caterina i la configuració del Parc Hospitalari en el seu moment. Tot seguit ha parlat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, que ha fet referència a la vinculació històrica de la institució amb l’hospital.

Una data oficial per al tancament de la llarga estada psiquiàtrica

El trasllat de l’Hospital Santa Caterina de Girona al Parc Hospitalari Martí i Julià l’any 2004 va posar fi al tancament de la llarga estada psiquiàtrica i sentencia un procés de reforma psiquiàtrica que s’havia estat treballant durant la dècada anterior. La Regió Sanitària de Girona es converteix en capdavantera a Catalunya a fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet