Societat

MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

L’entitat exigeix el tancament “immediat” de les terminals A, B i C del Port

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes i exigeix el tancament “immediat” de les terminals A, B i C de creuers del Port de Barcelona. En un comunicat, l’associació demana reduir el volum total de creueristes que arriben a la ciutat i no només dels creuers que fan escala. La proposta és fer-ho mitjançant la finalització anticipada de les concessions de les terminals de creuers A, B i C del moll adossat entre el 2025 i 2027, de manera que no es torni a obrir el procés de licitació quan expiri el període de concessió.

La plataforma Stop Creuers Catalunya està integrada per col·lectius veïnals i ecologistes. Ha fet públiques aquestes reivindicacions després de reunir-se dilluns 16 de setembre amb el tinent d’alcaldia de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls. En la reunió, van transmetre-li la seva proposta de tancament progressiu però “immediat” de terminals de creuers.

L’entitat s’oposa a l’aposta pels creuers de port base i critica la “hiperturistització” de la ciutat. Afirmen que el model “genera impactes indesitjats –com l’augment del trànsit aeri i les emissions de CO2 associades– ja que la major part la del passatge dels creuers de port base arriba a la ciutat en avió, la pèrdua d’habitatge assequible per a la població local –i el consegüent efecte gentrificador–, i la deslocalització dels impactes dels creuers d’escala a altres ports de la Mediterrània de manera insolidària”.

Precisament aquest mes de setembre el president de la Generalitat, Salvador Illa, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, van acordar augmentar “substancialment” la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona i s’hi estan menys de 12 hores. Es tracta d’una petició feta per Collboni, que vol eliminar el topall de 4 euros actual per persona i dia, i que s’haurà de tirar endavant a través dels pressupostos de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona