Societat

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona defensa la “raó de ser” dels contractes de temporada que la proposició de llei rebutjada al Congrés de Diputats pretenia regular. També considera que s’han creat “dos blocs” enfrontats sense analitzar si la supressió dels contractes de temporada hauria estat la mesura més adequada per resoldre el problema de la falta d’habitatge.

Segons la Cambra, aquests contractes tenen un objectiu diferent dels arrendaments d’habitatge habitual. “La mateixa Llei d’Arrendaments apunta que un habitatge habitual serveix per satisfer la necessitat permanent de l’habitatge de l’arrendatari”, manifesta el comunicat. En alguns casos, afegeix la Cambra, es donen situacions que no encaixen en aquests arrendaments, com ara els lloguers d’estudiants, professors o altres desplaçats per motius professionals i lloguers de temporada d’ús turístic i recreatiu, entre d’altres.

Com que la llei volia limitar la durada d’aquests contractes temporals a sis mesos, si el contracte superava aquest temps li podria ser aplicada la regulació d’habitatges d’ús habitual: “Això implicaria que comportaria una durada obligatòria de cinc anys, actualitzacions de preus regulades”, remarca el comunicat.

Per aquest motiu, el gerent Miquel Costa Perich que aquesta durada màxima dels contractes no encaixa “en absolut” amb els cursos acadèmics, les opcions laborals de caràcter temporal o les opcions vacacionals de segones residències. “A la pràctica, aquesta regulació suposaria la desaparició dels contracte temporals”, defensa Costa.

La Cambra de la Propietat de Girona manifesta ser conscient que existeixen aquests necessitats diferents i que cal disposar de les eines adequades per aportar les solucions adequades. “És evident que la supressió dels contractes temporals no esborra les diferents situacions socials que requereixen aquest tipus de contracte i tampoc representa cap millora davant el veritable problema: la manca d’habitatges de lloguer”, considera el gerent.

La supressió dels contractes de temporada i per habitacions tenia com a objectiu evitar el possible frau que comporta formalitzar contractes de temporada per atendre situacions d’habitatge habitual i alliberar-se d’aquesta manera de les limitacions que li són pròpies, pel que fa a la durada, el preu o les actualitzacions de renda. Costa, però, creu que si aquest fos realment el problema caldria que les administracions amb competències sobre habitatge proposessin “mesures antifrau” adequades per vetllar per la “correcta aplicació” del contracte adient a cada situació. “La solució, en cap cas, hauria de ser l’eliminació dels contractes de temporada”, remcarca el gerent.

La Cambra de la Propietat de Girona també demana a les administracions que es centri en fer “polítiques d’habitatge” i es focalitzin en el “greu problema” que representa la manca d’habitatge de lloguer. “S’ha d’impulsar diferents mesures incentivadores per tal d’augmentar l’oferta de lloguer i així combatre les enormes dificultats en què es troben els ciutadans per obtenir un habitatge de lloguer que cobreixi les seves necessitats”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona