Societat

SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

Més de 1.800 agents dels Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat a la xarxa viària

El Servei Català de Trànsit (SCT), amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, establirà un dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de la Mercè a partir de les 15.00 h de demà divendres, 20 de setembre, i fins a les 24.00 h de dimarts 24. Cal recordar que a banda de ser festiu a la ciutat de Barcelona, la Mercè també és festa local a altres municipis de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet.

Atès que la festivitat de la Mercè és dimarts que ve, es preveu un dispositiu de mobilitat amb la possibilitat de pont amb quatre dies de festa, i en aquest sentit la previsió de mobilitat és de 460.000 vehicles de sortida de l’àrea de Barcelona entre les 15.00 h de demà divendres 20 i les 15.00 h de dissabte 21 de setembre. L’operació tornada de dimarts 24 de setembre es durà a terme entre les 12.00 h i les 24.00 h i es calcula que uns 250.000 vehicles es mobilitzaran cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que diumenge també s’espera un retorn de 240.000 vehicles.

Aquest pont suposarà el primer període festiu de la mobilitat de tardor amb desplaçaments cap a les destinacions de zones d’interior i de muntanya, amb l’inici de la temporada de bolets i de l’excursionisme, tot i que part dels desplaçaments es podran mantenir cap a les zones de costa. Tanmateix les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya indiquen la possibilitat de precipitacions intenses fins dimarts 24 de setembre. Arran d’aquest episodi de pluges i d’acumulació d’aigua Protecció Civil ha activat en fase d’Alerta el Pla INUNCAT.

En aquest sentit, es demana els usuaris que extremin la precaució a la carretera si coincideixen amb meteorologia adversa i que segueixen aquests consells i recomanacions. En especial, en aquesta situació es demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigui contínuament informats de les possibles restriccions a camions que es puguin establir així com de talls puntuals de carreteres arran dels aiguats, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit.

D’altra banda, per tal de minimitzar les possibles congestions des de l’SCT es demana als conductors que aquest pont i sobretot de cara al retorn de dimarts planifiquin els trajectes. Els dies i hores amb més mobilitat seran, durant la sortida, divendres a la tarda (de 14 a 20 h) i dissabte al matí (de 10 a 14 h), i pel que fa al retorn, hi haurà tornada diumenge, però sobretot es concentrarà la tarda de dimarts (de 16.30 a 20.30 h). A més, els trams de les carreteres que poden registrar més congestions són l’AP-7 en el tram nord del Vallès i en el tram sud del Penedès i d’altra banda de sortida també l’A-2 al Baix Llobregat i la C-17, C-58 i C-33 al Vallès, i, de retorn, la C-16 a Berga, la C-55 a Castellgalí i la C-65 a Llagostera.

Per a aquest període festiu, el Servei Català de Trànsit, adoptarà diverses mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit per tal d’incrementar la capacitat viària i garantir, en la mesura del possible, la fluïdesa. En destaquen els carrils en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 per facilitar la tornada de diumenge i dimarts. Tant diumenge com dimarts s’habilitarà un carril en sentit contrari al tram nord de l’autopista AP-7, de Sant Celoni a Montornès del Vallès i un carril en sentit contrari a l’autopista AP-7 sud/B-23, de Vilafranca del Penedès a Molins de Rei. D’altra banda, el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles per facilitar la sortida i tornada de vehicles.

Convé destacar que es limitarà la velocitat a 100 km/h per a tots els vehicles i en ambdós sentits de la marxa en el trams de l’AP-7 amb carrils addicionals habilitats. En cas que la pluja impossibiliti la instal·lació d’aquestes mesures especials, aquesta limitació a 100 km/h només es farà efectiva en el tram de l’autopista de l’Alt Penedès (entre els quilòmetres 190 i 180) per tal d’evitar accidents i reduir congestions.

Amb la mateixa finalitat, per a l’operació tornada de dimarts 24 de setembre també s’han previst restriccions específiques a vehicles pesants de més de 7,5 tones que consisteixen, principalment, en la restricció de circulació per l’AP-7 en el tram des de l’Hospitalet de l’Infant a Maçanet de la Selva entre les 17 i les 22 hores.

El STC destaca que també hi ha estipulades unes limitacions que s’apliquen als vehicles pesants en operacions de mobilitat per les quals han de circular per la dreta, sense possibilitat de fer avançaments, a l’AP-7 entre Sant Celoni i Vilafranca del Penedès en els dos sentits de la circulació. Pel pont de la Mercè aquestes limitacions seran per divendres 20 a la tarda (de 17 a 22 hores), dissabte 21 al matí (de 10 a 14 hores) i dimarts a la tarda ( de 17 a 22 hores)

Pel que fa al dispositiu de mobilitat dels Mossos d’Esquadra per aquest pont, des de les 15.00 hores del divendres 20 de setembre fins a les 24.00 del dimarts dia 24 de setembre, es desplegaran 1.834 efectius de trànsit que establiran un total de 1.485 controls (360 controls d’alcoholèmia i drogues, ?244 controls de seguretat passiva, ?209 controls de PREMOT, 303 controls de distraccions, ?203 controls de velocitat i ?166 controls de transports) tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació.

Per gestionar i informar de la mobilitat d’aquest pont, l’SCT disposa de l’equip tècnic del CIVICAT (Centre d’Informació Viària de Catalunya), amb el suport d’Equips de Mesures Especials de Trànsit, de les patrulles de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra i dels Equips Mòbils d’informació Viària (EMIV, vehicles lleugers equipats amb càmeres per a la transmissió d’imatges en temps real) distribuïts per les vies amb més mobilitat (AP-7, C-16, A-2, C-55 i N-340) . A més, compta amb mitjans aeris, un helicòpter i un avió bimotor, igualment equipats amb càmeres per a la retransmissió en temps real de les afectacions i incidents viaris al CIVICAT, que reforcen el seguiment de dispositius i el control i la vigilància del trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA