Societat

habitatge

Comencen els tràmits per comprar dos habitatges a Santa Eugènia i Sant Narcís

L’Ajuntament de Girona ha engegat els tràmits per adquirir dos habitatges més aquest 2024, un per compra directa al carrer de Santa Eugènia i l’altre a través de l’exercici del dret de tanteig i retracte a l’avinguda de Sant Narcís, segons recull l’ACN. Un cop es formalitzi l’adquisició d’aquests immobles, el consistori gironí haurà comprat un total de quatre habitatges en el que portem d’any. Les finques aniran destinades a incrementar el parc municipal d’habitatge social de l’Ajuntament, que actualment està format per 197 pisos entre els que té cedits i els que estan adscrits a l’Oficina Municipal d’Habitatge.

En concret, el consistori disposa de 99 habitatges propietat de ‘Vivendes de Girona’, dels quals dos estan buits per ocupacions irregulars, 44 són règim de lloguer d’habitatges de protecció oficial, un està cedit a la borsa i 52 estan destinats a famílies amb risc d’exclusió social.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, ha recordat que l’accés a un habitatge assequible “és una problemàtica que afecta pràcticament a la totalitat de la població”. Per això, exposa que l’objectiu de l’Ajuntament de Girona és continuar desplegant “una aposta decidida en inversió en habitatge públic” i alhora fomentar la col·laboració pública i privada perquè les entitats del tercer sector o els privats puguin construir habitatge de protecció oficial en terrenys municipals o a través d’altres mecanismes.

En relació a la borsa d’habitatge, actualment hi ha 73 contractes vigents, incloent el de ‘Vivendes de Girona’ i quatre de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia