Societat

La Festa de la Sal torna aquest cap de setmana a l’Escala

L’Escala és durant aquest cap de setmana l’escenari d’una nova edició de la Festa de la Sal. Entre les novetats d’aquest any, i a banda, de la lectura del manuscrit inèdit de Víctor Català -previst per aquesta nit- destaca l’intercanvi cultural amb la ball d’Hunza (Pakistan). Avui també hi ha la Mostra de 25 oficis mariners -que ha reunit un nombrós públic- i l’arribada del vaixell de la sal: el popular Rafael (embarcació de vela llatina, de 1915); la cuina de pescadors a les dues tavernes de la Riba; les danses i cançons tradicionals recollides de la tradició oral i l’ofrena de sal i l’intercanvi de música i danses. Clouran la festa la lectura del manifest inèdit de Víctor Català sobre el Ball del Drac que, precisament, està previst que es faci a continuació.

L’edició d’aquest any té com a país convidat Pakistan. Al matí, a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala hi ha hagut la presentació del llibre i el vídeo: La música de les muntanyes (Vall d’Hunza, Pakistan). L’acte ha comptat amb la presència de l’ambaixador d’aquest país a Espanya, Zahoor Ahmed i el músic Niaz Hunzai. Aquest músic és un virtuós de la flauta i rebhab, a més de ser mestre de músics al seu país. La vall d’Hunza es troba situada al nord del Pakistan, fent frontera amb la Xina, i conserva una cultura i una llengua en perill, als peus de les muntanyes del Karakorum. El mateix Niaz Hunzai el diumenge oferirà un concert de música sufí a l’Alfolí de la Sal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia