Societat

BANYOLES

El capgròs de Tere Solà, quart membre de la comparsa

Tere Solà és una banyolina de cor, d’esperit incombustible, amb un sí entusiasta, amb un gran sentit de l’humor i apassionada del teatre. La Tere Solà serà a partir d’ara un nou membre de la Comparsa dels Maquinistes de Banyoles. El seu capgròs s’afegeix als de la botiguera Maria Àngels Brugada, al del tècnic de festes Xavi Casadevall i al de Moisès Riera, voluntari de diferents entitats de Banyoles.

El capgròs de la Tere Solà és una de les novetats de la Festa Major de Sant Martirià que s’ha presentat aquest vespre en un acte a l’església del Monestir de Sant Esteve a causa de la pluja. S’han programat prop d’un centenar de propostes i activitats que es concentraran del 17 al 21 d’octubre. Com a avantsala de la Festa Major, el dissabte 5 d’octubre al migdia hi ha prevista l’arribada del Drac de Banyoles. El diumenge 13 d’octubre, l’arquitecte banyolí Josep Miàs serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major. El regidor de Festes Miquel Cuenca ha destacat que la Festa Major de Santa Martirià reflecteix “la Banyoles que som i volem ser”. Ha posat en valor la participació, el volum i diversitat de propostes per incloure tots els sectors de la societat .

La cultura popular, que en els darrers anys s’ha recuperat i potenciat, és un dels eixos de la programació amb el ball de passada i la participació de totes les comparses, la cercavila, el correfoc, la diada castellera, l’entremès de lluïment, el ball del drac, la tronada, els trucs o les dianes. De la Festa Major també destaquen la tradicional Competència de Cobles i la Festa de la Música per a Cobla.

Món de la sardana

En l’acte públic de presentació de la Festa Major s’ha mostrat també el cartell d’aquesta edició. Seguint la línia dels darrers anys, on representants de la faràndula han anat prenent el protagonisme, la imatge d’aquest any se centra en la sardana i la cobla, que són dos elements distintius, per antiguitat, i amb més importància de la Festa Major de Banyoles.

El cartell és obra de la comissió de Disseny de la Comissió de la Festa Major. “Enguany li donem un protagonisme especial en el cartell al món de la sardana, amb dues activitats d’un gran valor com són la Competència de Cobles i la Festa de la Música per a Cobla”, ha afegit el regidor Miquel Cuenca.

LA FRASE

Es destaca el món de la sardana amb la Competència de Cobles i la Festa de la Música per a Cobla
Miquel Cuenca
REGIDOR DE FESTES DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.