Societat

TRÀNSIT

Prop de 200 persones tallen l’N-260 a l’entrada de Llançà

S’han concentrat per reclamar mesures perquè es redueixi l’accidentalitat

Al voltant de 200 persones s’han congregat aquest diumenge, entre les sis i les set de la tarda, a l’entrada de Llançà. Segons informa l’agència ACN, en aquest punt han tallat de forma intermitent la circulació a l’N-260 per denunciar l’alta accidentalitat del tram i reclamar a l’administració “una solució immediata” per reduir-la. “Demanem solucions perquè una nacional com aquesta, que ve de França i és una entrada al país, estigui en bones condicions”, ha explicat Toni Méndez, veí de Portbou en declaracions que recollia l’ACN. Els concentrats consideren que “la solució definitiva és construir-hi una rotonda”, però mentre l’obra no arriba demanen que s’hi instal·li un semàfor o un radar. A més, demanen que es millori la il·luminació del tram.

El punt quilomètric 18,2 de l’N-260 ha estat l’escenari darrerament de diversos accidents que han consternat la població de Llançà i de les localitats veïnes de Port de la Selva, Colera i Portbou (. Aquesta via suporta el trànsit diari de les prop de 10.000 persones que viuen en aquests municipis, però també d’aquells que volen desplaçar-se a França a través del port de muntanya que hi connecta des de Portbou. A més, a l’estiu la població a la zona es multiplica per deu. “Aquesta carretera no està en condicions perquè hi passi tanta gent perquè està antiquada”, ha criticat Méndez, que ha afegit que “és lamentable que es perdin vides aquí”. En aquest sentit, els concentrats a l’N-260 aquest diumenge han reclamat que s’hi construeixi una rotonda com a “solució definitiva”. “Volem una solució immediata i si la rotonda ha de tardar molt, que s’hi posi un semàfor o un radar perquè es disminueixi la velocitat al tram”, ha reclamat un altre veí de Llançà, Jesús Martínez.

Fins ara s’han recollit prop de 1.500 firmes que faran arribar a l’administració perquè pugui atendre la petició. Una altra de les millores que consideren que necessita el tram i que sol·liciten és al d’augmentar-hi la il·luminació. “L’únic que posa llum al tram és el tanatori i volem que això canviï per tenir una carretera en condicions i no una via de la mort”, ha detallat el portaveu veïnal.

El tall d’aquest diumenge s’ha fet de forma intermitent entre les sis i les set de la tarda i cada quinze minuts s’ha deixat passar a uns quants vehicles en els dos sentits de la marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia