Societat

Primer pas per possibilitar la construcció d’un nou hospital a Tortosa

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha aprovat reconèixer el règim especial del municipi de Tortosa en matèria d’inundabilitat, una condició que era clau per continuar tramitant la construcció d’un nou hospital territorial al pla parcial del Camí de Roquetes, un projecte que es troba encallat davant les limitacions urbanístiques que imposa la normativa a municipis amb territori inundable.

L’acord de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) insta ara l’Ajuntament de Tortosa a incorporar al planejament urbanístic municipal la cartografia del Sistema Nacional de Cartografia de Zones Inundables del Ministeri per a la Transició Ecològica.

“Seguim treballant per fer viables els terrenys del pla parcial Camí de Roquetes per construir l’hospital”, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.

Per tirar endavant amb el projecte, també cal la certificació de les administracions competents en ordenació del territori i urbanisme que indiqui que no hi ha cap altra alternativa d’ubicació per la nou centre sanitari.

El consistori treballa amb la modificació puntual del POUM per requalificar els terrenys i fer possible la implantació de l’equipament. Els treballs urbanístics, de mobilitat i estudis de detall de la inundabilitat de la zona ja han estat encarregats a l’arquitecte Sebastià Jornet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia