Societat

Els Castellers de Sants destaquen en la diada de la Mercè

L’exhibició castellera de les colles barcelonines en la diada de la Mercè ha fet vibrar la plaça Sant Jaume, plena a vessar, i ha permès que els Castellers de Sants desfermessin el moment de més intensitat i eufòria en descarregar el 4 de 9 amb folre. Les vuit agrupacions han fet una trentena de castells en prop de dues hores, però la resta de colles han completat construccions de set i vuit pisos.

Les camises de les vuit colles de la ciutat (Barcelona, Sants, Vila de Gràcia, Poble Sec, Sagrada Família, Jove de Barcelona, Sarrià i els Esquerdats de l’Eixample) han convertit la plaça en una catifa multicolor on, a banda de milers d’aficionats al món casteller, no hi faltaven famílies, curiosos i algun turista meravellat per un espectacle únic acompanyat de la banda sonora de les gralles.

El moment més destacats de la jornada ha estat quan els Castellers de Sants han descarregat un 4 de 9 que ha desfermat l’eufòria entre els membres de la colla i ha captivat els la majoria dels assistents que, mòbil en mà, han alçat els braços per immortalitzar el moment. Els de Sants també han aconseguit descarregar un 2 de 8 amb folre i un 3 de 8.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han descarregat també una torre de 8, una construcció que l’agrupació ha celebrat sonorament, ja que es tracta d’un castell que se’ls resistia des de l’any 2022.

La diada d’enguany no ha destacat per grans caigudes ni ha registrat masses intents desmuntats. La Jove de Barcelona ha carregat una torre de set que ha acabat anant a terra i que finalment ha substituït per un 5 de 7. La resta de colles han completat sense massa dificultat construccions de set i vuit pisos. La cita ha finalitzat amb els tradicionals pilars en què els castellers han aprofitat per exhibir banderes palestines.

La festa castellera s’ha celebrat dos dies després de la diada històrica de la Mercè, on la Colla Jove Xiquets de Valls va descarregar un gamma extra, un pilar de 8 amb folre i manilles. Va ser el millor castell d’una diada lenta i prudent per la proximitat amb el Concurs de Castells, que se celebra el primer cap de setmana d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia