Societat

Localitzen el cadàver de la muntanyenca sepultada per una allau a Benasc

Successos

La recerca del cos de la muntanyenca catalana de 34 anys que va quedar sepultada per una allau el passat dia 7 de desembre quan passejava per un dels vessants del pic Salvaguarda, al terme municipal de Benasc (Osca), ha conclòs avui amb la localització del cadàver de la jove sota la neu.

Segons que han informat fonts de l'operatiu de rescat, el cos de la jove, Susana M., veïna de Barcelona, ha estat localitzat cap a les 14.00 hores a uns 4,5 metres de profunditat. En les tasques de recerca hi participaven 26 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) amb base a Saragossa i més de trenta especialistes de la Guàrdia Civil, proveïts de sis gossos especialitzats en el rastreig de persones en allaus i amb el suport des de l'aire de l'helicòpter del Cos.

Les fonts citades han informat que el cos de la jove ha estat evacuat al dipòsit de cadàvers de Boltanya, cap del partit judicial al qual correspon la localitat aragonesa de Benasc.

Les tasques de recerca s'han vist complicades en aquests tres dies passats pel progressiu empitjorament de les condicions climatològiques i el risc d'allaus existent a la zona, amb contínues allaus que han originat situacions de perill per als membres de l'equip de salvament.

Els especialistes havien optat aquest dimarts, després de rastrejar tota la superfície afectada per l'allau, per excavar rases en la llengua de l'allau per aprofundir més en la neu i intentar localitzar el cos de la muntanyenca desapareguda. La muntanyenca –la desaparició de la qual va ser comunicada a la Guàrdia Civil cap a les 13.45 hores del dia 7 pel seu marit, que l'acompanyava al passeig– es va veure sorpresa per una allau d'uns 400 metres d'amplada, que la va arrossegar fins a deixar-la sepultada sota un espès mantell de neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.