Societat

Els delictes durant les festes de la Mercè cauen un 54% respecte l’any anterior

Els incidents amb armes es redueixen en un 16%

La percepció que la darrera edició de les festes de la Mercè havia millorat en seguretat respecte a anys anteriors ja és una realitat avalada per les dades. Segons els registres dels Mossos d’Esquadra, els fets delictius han caigut més d’un 54% durant la Mercè del 2024 en comparació amb la de l’any anterior. En paral·lel, les detencions s’han reduït en un terç i majoritàriament han estat per petits furts i robatoris amb violència.

Els incidents relacionats amb armes també han caigut més d’un 16% i l’únic que ha augmentat –un 75%– són les identificacions, de manera que la tasca de prevenció policial i major presència al carrer sembla donar fruit. Durant les quatre nits de concerts i activitats a la ciutat, els agents han fet filtres d’accés aleatoris on hi havia previsió d’alta concentració de persones.

Entre els incidents produïts durant les festes, els Mossos d’Esquadra han destacat un intent de robatori amb violència a Ciutat Vella la matinada de dissabte a diumenge. Un agent del cos que es trobava fora de servei va intervenir per evitar-ho i, com a conseqüència, va resultar ferit al braç amb un tall superficial que va requerir punts de sutura.

La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha destacat que les actuacions policials “preventives” a les festes tant a Barcelona com a Tarragona han estat “molt satisfactòries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia