Societat

Lluís Llach enceta el Correllengua a la Llera del Ter amb uns versos de Miquel Martí i Pol

“En clau de temps i amb molt de patiment. Vet ací com podem guanyar el combat que de fa tant de temps lliurem, intrèpids. En clau de temps i potser en solitud, acumulant en cadascú la força de tots plegats i projectant-la enfora”. Amb aquests versos del poeta Miquel Martí i Pol i recordant que “la llengua és una eina indispensable”, el cantautor, escriptor i president de l’ANC, Lluís Llach, ha donat per inaugurada l’edició del Correllengua organitzada per primera vegada, per entitats d’onze municipis de la Llera del Ter. A Madremanya, on s’ha donat el tret de sortida d’aquesta edició, alcaldes i representants de les entitats organitzadores han llegit breus textos d’autors i poetes com Vicent Andrés i Estelles, Maria Mercè Marçal, Joan Fuster, Josep Maria Xirinacs i Ovidi Montllor, entre altres. Així com de la lingüista Carme Junyent, a qui va dedicada l’edició d’enguany del Correllengua. A més, a Flaçà, també s'ha presentat el llibre 'El silenci que heu de témer' de Francesc Ribera "Titot".

A més dels dos d'avui, els altres actes confirmats són: un curs per aprendre a ballar sardanes a Sant Joan de Mollet, el 26; una sardinada popular i actuació de ‘Els Combatents’ a Celrà, el 27; així com vermuts, jocs per mainada, gimcanes familiars, cercaviles de gegants i altres actes. Els municipis participants són Celrà, Bordils, Cervià de Ter, Madremanya, Juià, Viladasens, Sant Jordi Desvalls, Medinyà, Sant Martí Vell, Flaçà i Sant Joan de Mollet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.