Sabadell
Reviu l’oci nocturn a l’entorn de la Zona Hermètica de Sabadell
La cocapital vallesana concedeix llicències a tres locals que sumen una aforament de 1.100 persones
Sabadell recupera aquesta tardor l’oci nocturn a la Zona Hermètica però en un format més reduït. L’Ajuntament ha concedit tres llicències que sumades arriben a un aforament de 1.100 persones. Res a veure, amb la imatge d’una Zona Hermètica amb una quarantena de locals que atreia milers de persones de tot Catalunya i que generava greus problemes de convivència. L’any 2019 es va tancar Drinkking, la darrera discoteca que hi operava donant compliment al Pla especial de regulació d’usos recreatius del barri de Gràcia. Serà la primera que reobrirà el 4 d’octubre en un nou local amb un aforament de 500 persones. També ho faran els locals Maloa i Bliss, amb aforaments de 500 i 100 persones, respectivament. El primer se situarà a la carretera de Molins de Rei, i el segons, que ha de ser una sala de concerts, al carrer Bernat Metge. Es preveu augmentar la presència policial a la zona a mesura que es vagin obrir els locals.
El nou pla d’usos que regula l’oci nocturn, aprovat l’any 2022, aposta per la descentralització i redimensionar els aforaments. Segons apunten fonts municipals a l’ACN, “l’objectiu és fer compatible la necessitat d’una oferta d’oci nocturn per a la gent de la ciutat amb el dret al descans dels veïns de tots els barris”. La coneguda com a Zona Hermètica va néixer a la dècada dels 90 per donar resposta a la demanda d’oci nocturn de la població més jove que havia de marxar de la ciutat per gaudir-ne. Es va convertir un macroespai amb multitud de locals, alguns de grans dimensions, que ocasionava problemes als veïns de Gràcia, el barri que està a tocar de la zona. L’any 2011, el consistori va posar data de caducitat a la Zona Hermètica: el 31 de maig de 2016 s’anul·laven les llicències dels locals. El tancament va ser progressiu. En aquest temps, s’ha repensat l’oci nocturn i aprovat el pla que estableix diferents zones on es delimita la capacitat o aforament màxim de nous locals, a més de la distància de 200 metres que hi ha d’haver entre ells per evitar una concentració d’establiments en un mateix espai que pugui derivar en problemes amb els veïns.
Segons Dani Pérez, soci del grup SweetBox, que inclou Drinkking, “feia molt de temps que Sabadell estava sense oci nocturn, no tenia discoteques o en tenia algunes al centre, que no és el mateix”, Apunta que en tractar-se d’una ciutat amb més de 200.000 habitants, “feia molta falta” per oferir al públic una oferta propera. Aquesta mateixa setmana s’estan ultimant els detalls del nou espai, que tindrà una sala gran amb cabina de DJ i dos espais reservats amb sofàs, un a tocar de la mateixa cabina i un altre d’elevat amb vista panoràmica de la discoteca. Segons Pérez, han treballat molt per aconseguir la llicència: “En aquest país tot va molt lent, tot costa molt, però ho hem aconseguit, obrirem portes, que és el que és important”